Βέλγοι μοναχοί φτιάχνουν την «καλύτερη μπύρα του κόσμου» (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βέλγοι μοναχοί φτιάχνουν την «καλύτερη μπύρα του κόσμου» (pics)
Οι «εραστές» της μπύρας θα πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι τη μονή του St Sixtus για να προμηθευτούν το αγαπημένο τους ποτό.

Ένα νέο σύστημα πώλησης εγκαινίασαν οι 19 Trappist μοναχοί στο Βεστβλετέρεν στο Βέλγιο και οι λάτρεις της «καλύτερης μπύρας του κόσμου», όπως την αποκαλούν οι μοναχοί, έχουν ενθουσιαστεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Μονή ανακοίνωσε πως αποκτά το δικό της διαδικτυακό ιστότοπο για να διευκολύνει τους επισκέπτες της στην αγορά της περιζήτητης μπύρας.

Και όπως αναφέρεται, η αλλαγή φαίνεται να έχει χαροποιήσει ιδιαιτέρως τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, οι οποίοι μέχρι πρότεινως έπρεπε να κάνουν τηλεφωνικά την παραγγελία τους, σε μια γραμμή που έφτανε μέχρι και τις 85.000 κλήσεις την ώρα.

Πρόκειται για την μπύρα που φτιάχνουν οι μοναχοί του St Sixtus στο Βέλγιο, η οποία με μόλις 5.000 βαρέλια το χρόνιο έχει χαρακτηριστεί ως η πιο περιζήτητη μπύρα στον κόσμο.

σ

Το μόνο πρόβλημα;

Όσοι θέλουν να την απολαύσουν, θα πρέπει να ταξιδέψουν αυτοπροσώπος μέχρι το ζυθοποιίο του μοναστηριού και μάλιστα μετά από ραντεβού.

Ενώ υπάρχει και περιορισμός στην κατανάλωση. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αγοράσει μόλις μέχρι δύο κυβώτια με μπύρες.

Ένα κιβώτιο με 24 μπουκάλια μπύρας «Westvleteren 12» κοστίζει περί τα 45 ευρώ, με πώληση μέσα στο μοναστήρι.

α

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider