Επιχειρήσεις
02-06-2019 | 17:33

7 στοιχεία που δείχνουν πόσο εξωφρενικά πλούσιος είναι ο Μαρκ Ζούγκερμπερκ

Μοιράσου το
7 στοιχεία που δείχνουν πόσο εξωφρενικά πλούσιος είναι ο Μαρκ Ζούγκερμπερκ

Τόσο πλούσιος που συμμετέχει στην πρωτοβουλία The Giving Pledge που ξεκίνησαν ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Μπίλ Γκέιτς

Με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 67,3 δισ. δολάρια ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούγκερμπερκ είναι ο όγδοος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου. 

Πέρσι λόγω των σκανδάλων με τα προσωπικά δεδομένα ο Ζούγκερμπερκ έχασε αρκετά χρήματα. Παράλληλα, συμμετέχει στην πρωτοβουλία The Giving Pledge που ξεκίνησαν ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Μπίλ Γκέιτς, τα μέλη της οποίας δεσμεύονται να διαθέσουν τουλάχιστον τη μισή τους περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Όπως και να ξοδέψει τα χρήματά του ο ιδρυτής του Facebook πάντα θα έχει μερικά δισεκατομμύρια. Δείτε παραπάνω μερικά στοιχεία που δείχνουν πόσο πραγματικά πλούσιος είναι: 
 

Το ΑΕΠ της Ιορδανίας είναι περί τα 46,9 δισ. δολάρια, της Νικαράγουα 15,4 δισ. και των Μπαρμπάντος 5,5 δισ. δολάρια.    

Ο μέσος μισθός στις ΗΠΑ φθάνει τα 46.696 δολάρια. O Ζούγκερμπερκ βγάζει περί τα 28.538 δολάρια το λεπτό, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Business Insider. 

Ο μέσος Αμερικάνος με πτυχίο θα βγάλει περίπου 2,2 εκατ. δολάρια σε όλη του τη ζωή. 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Business Insider βάσει των στοιχείων του Forbes ο Ζούγκερμπερκ έβγαλε το 2018 περίπου 15 δισ. δολάρια. Αυτό σημαίνει πως ανά ώρα έβγαλε 1,7 εκατ. δολάρια. 

Η περιουσία του Ζούγκερμπερκ μειώθηκε κατά 9 δισ. δολάρια πέρσι λόγω των σκανδάλων με τα προσωπικά δεδομένα που έπληξαν την μετοχή του Facebook. Ο ίδιος έπεσε στην 8η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου από την 5η θέση που ήταν. 

Η αρχική δημόσια προσφορά του Facebook έφθασε τα 16 δισ. δολάρια και ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία. Από τότε η τιμή της μετοχής έχει αυξηθεί κατά πάνω από 408% με την τωρινή κεφαλαιοποίησή της να υπολογίζεται στα 547 δισ. δολάρια. 

To 2012 o Ζούγκερμπερκ έλαβε 770.000 δολάρια σε αμοιβές και μπόνους από το Facebook. Ωστόσο από το 2013 και έπειτα έριξε τον μισθό του στο 1 δολάριο. Η περιουσία του βασίζεται πλήρως στην μετοχή της Facebook, καθώς ο ίδιος κατέχει σχεδόν το 17% της εταιρείας. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.