Επιχειρήσεις
25-05-2019 | 09:34

Πέντε μετοχές που λειτουργούν ως «ασφαλή καταφύγια» σε περιόδους κρίσης

Μοιράσου το
Πέντε μετοχές που λειτουργούν ως «ασφαλή καταφύγια» σε περιόδους κρίσης

Τα κέρδη είναι δύσκολα, σε περιόδους κρίσης, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι επενδυτές θα πάψουν να τα αποζητούν.

Σε περιόδους αναστάτωσης ή ακόμη και κρίσης στις αγορές, ο κάθε επενδυτής αναζητά τις μετοχές εκείνες που, παρά τη δύσκολη συγκυρία, θα λειτουργήσουν ως «ασφαλή καταφύγια» και θα τον γλυτώσουν από βέβαιες ζημιές.

Τα κέρδη είναι δύσκολα, σε περιόδους κρίσης, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι επενδυτές θα πάψουν να τα αποζητούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Marketwatch, υπάρχουν κάποιες μετοχές που μπορούν να λειτουργήσουν ως «σταθερές», ως παραδοσιακά «ασφαλή καταφύγια» για τις περιουσίες των επενδυτών.

Ας δούμε πέντε από αυτές:

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας μετρούν κέρδη 10% από τις αρχές του 2019, αλλά απώλειες 5% για τον μήνα Μάιο. Σύμφωνα με τους αναλυτές πρόκειται για μια εταιρεία με υγιή ισολογισμό, καλές προοπτικές για τη μερισματική πολιτική και υψηλές ταμειακές ροές.

Οι μετοχές του κολοσσού που δραστηριοποιείται στα είδη διατροφής μετρούν απώλειες 26% από τις αρχές του έτους. Ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν πως η εταιρεία θα ανταμειφθεί, εάν αρχίσει να ρευστοποιεί τα brands που διαθέτει.

Ο μεγαλύτερος «παίκτης» στον κλάδο του λιανεμπορίου διεθνώς στρέφεται στην τεχνολογία και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Με τους στυλοβάτες αυτούς, η Walmart μπορεί να συναγωνιστεί επάξια την Amazon.

Η φινλανδική εταιρεία που ηγείται στον κλάδο της κινητής τεχνολογίας αναμένεται να πρωταγωνιστήσει, όσο θα εδραιώνεται η τεχνολογία του 5G. Αξιοπρόσεκτη κρίνεται και η μερισματική της πολιτική.

Η ηγέτιδα εταιρεία στον εργαστηριακό ιατρικό τομέα και στον τομέα της επιστημονικής έρευνας έχει επιδείξει ένα πολύ σοβαρό πλάνο αναδιάρθρωσης, ενώ σε ικανοποιητικά επίπεδα κινούνται και οι πωλήσεις της.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.