Επιχειρήσεις
02-03-2019 | 09:17

Αυτά είναι τα 5 βιβλία με τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σκάνδαλα

Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 5 βιβλία με τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σκάνδαλα

Πέντε βιβλία με ενδιαφέρουσες και συχνά τρομακτικές επιχειρηματικές ιστορίες.

Η ιστορία βρίθει από παραδείγματα επιχειρηματικής ίντριγκας και απάτης. Όταν στην υπόθεση εμπλέκονται δύναμη και χρήματα, οι άνθρωποι συχνά τείνουν να ανταλλάσσουν την ήσυχη συνείδηση τους με πιο «άμεσα» αγαθά.

Υποθέσεις όπως ....... έχουν αποκτήσει τη δική τους γωνία στην ιστορία και αποτελούν παράδειγμα προς... αποφυγή στα μαθήματα επιχειρηματικής ηθικής.

Για μια ματιά σε αυτές τις ενδιαφέρουσες και συχνά τρομακτικές ιστορίες, μπορεί να διαβάσει κανείς αυτά τα 5 βιβλία με κάποια από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ιστορίας των επιχειρήσεων.

To 2014, η ιδρύτρια και CEO της Theranos, Ελίζαμπεθ Χολμς θεωρούνταν η γυναικεία εκδοχή του Στιβ Τζομπς στον τομέα της υγείας, όμως υπήρχε ένα πρόβλημα. Η τεχνολογία που πρότεινε, δεν δούλευε. Μια υπόθεση που «στράβωσε» στην Silicon Valley.

Ποιος είναι ο Μπέρνι Μάντοφ και πώς κατάφερε να φέρει σε πέρας την μεγαλύτερη απάτη τύπου «Πόντσι» στην ιστορία. Ένα οικονομικό «θρίλερ» που εξετάζει την πραγματική ιστορία ανόδου και ξεπεσμού του Μάντοφ στην Wall Street.

Τετρακόσιες σελίδες γεμάτες με μυστικά και αποκαλύψεις της εταιρείας Enron, του «γίγαντα» της ενέργειας με βάση το Τέξας που πλέον αντιπροσωπεύει την κατάρρευση της κουλτούρας πληθώρας επιχειρήσεων του '90.

Το βιβλίο περιγράφει πώς μια μαθηματική ιδιοφυΐα με το όνομα Τομ Χάγιες και ένα βαθιά διεφθαρμένο τραπεζικό σύστημα δημιούργησαν ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην ιστορία.

Η πραγματική ιστορία της κρίσης της αμερικανικής οικονομίας. Μέσα από αυτό το βιβλίο μπορεί κανείς να μάθει πως ξεκίνησε και γιατί όσοι «έβλεπαν» να έρχεται είχαν παραλύσει από τον φόβο.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.