«Κόβεται» το 5G στην Καλαμάτα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κόβεται» το 5G στην Καλαμάτα
Παύει η σύμβαση με τη Wind για το 5G, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμάτας.

Tην παύση της σύμβασης με τη Wind για την πιλοτική εφαρμογή 5G στο Δήμο Καλαμάτας αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Messinia Live.

Το θέμα πιλοτικής εφαρμογής του 5G είχε ήδη προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις από πολίτες που διαμαρτύρονταν, επικαλούμενοι τις παρενέργειες στην υγεία που ενδεχομένως είχε η εφαρμογή του. Ενώ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετήθηκαν και όλες οι πολιτικές παρατάξεις της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος κατά την αρχική του τοποθέτηση ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να ανανεωθεί η σύμβαση, που άλλωστε έληγε στις 31 Δεκεμβρίου», υποστηρίζοντας ότι πρώτα θα έπρεπε να εξεταστούν τα ανταποδοτικά οφέλη που θα είχε η συγκεκριμένη σύμβαση για το Δήμο Καλαμάτας και επανέλαβε την πρόθεσή του να διοργανώσει ενημερωτική επιστημονική ημερίδα για το θέμα αυτό μέσα στον Ιανουάριο.

Η Καλαμάτα μαζί με τα Τρίκαλα και το Δήμο Ζωγράφου ήταν οι τρεις δήμοι πανελλαδικά όπου θα εφαρμοζόταν πιλοτικά η τεχνολογία 5G.

Ωστόσο οι αντιδράσεις των πολιτών, που επικαλούνταν επιστημονικές έρευνες και έκαναν λόγο για ενδεχόμενες παρενέργειες στην υγεία των πολιτών, αλλά και οι επιφυλάξεις των δημοτικών παρατάξεων ως προς τα πραγματικά οφέλη για το Δήμο Καλαμάτας, οδήγησαν στην απόφαση να παύσει η σύμβαση και να αρθεί η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος 5G, στο Δήμο Καλαμάτας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider