To προσφυγικό στην ατζέντα της ελληνικής περιοδείας στην Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To προσφυγικό στην ατζέντα της ελληνικής περιοδείας στην Ευρώπη

Το προσφυγικό βρίσκεται στην ατζέντα της καμπάνιας ενημέρωσης για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στις χώρες της Ευρωζώνης. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης,σε συνεργασία με τον κ.Τσακαλώτο, θα πραγματοποιήσει από την Τρίτη συναντήσεις με Ευρωπαίους ομολόγους του.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, ο κ.Ξυδάκης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Bert Koenders, ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Michael Roth.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα ολοκληρώσει την περιοδεία του την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, με τη συνάντησή του με Έλληνες ευρωβουλευτές.

Εν όψει της προγραμματισμένης συνάντησής του με τον Ολλανδό Υπουργό Εξωτερικών, την Τρίτη, ο κ. Ξυδάκης συναντήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα, κ. Caspar Veldkamp.

Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, οι συνομιλητές επικεντρώθηκαν στην παρουσίαση του προγράμματος της ολλανδικής προεδρίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης και στην ανάγκη εξεύρεσης μιας ευρωπαϊκής λύσης, με ενίσχυση του συστήματος μετεγκατάστασης. Αναφορά έγινε, επίσης, στις προσπάθειες οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider