Τη διαβεβαίωση πως θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ενημέρωση που έλαβε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και συνολικά για τη διαπραγμάτευση σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ο κ. Τσίπρας στάθηκε στη σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο, οι οποίες δεν εξαντλούνται μόνο στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα «κόκκινα δάνεια», αλλά αφορούν «σε ένα συνολικό ξεδίπλωμα μεταρρυθμίσεων, με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι τους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.