Με ομιλία Τσίπρα η έναρξη της Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ομιλία Τσίπρα η έναρξη της Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκινά σήμερα Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με βασικά θέματα τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και το συνέδριο του κόμματος. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10.30 π.μ. με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την ενότητα της Κ.Ο εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που θα ακολουθήσουν στη Βουλή, τόσο για τα 13 προαπαιτούμενα, όσο και για το ασφαλιστικό κι άλλα νομοθετήματα που θα έρθουν στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας είδε χθες τους βουλευτές από την περιφέρεια Θεσσαλίας και βουλευτές από την Πελοπόννησο. Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με όλους τους βουλευτές θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα παράπονα των βουλευτών επικεντρώνονται στην αδυναμία τους να έχουν στενότερη συνεργασία με τους υπουργούς, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο του καθενός στην περιφέρεια του κι ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα παράπονα τους.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύεται απέναντι στους βουλευτές ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να υπαναχωρήσει σε κάποιες από τις κόκκινες γραμμές της, αλλά παράλληλα τους επισημαίνει ότι μεταρρυθμίσεις όπως αυτή του ασφαλιστικού θα πρέπει να προχωρήσουν ούτως ή άλλως.

Κατανοεί βεβαίως τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν στην ψήφιση μέτρων που δεν συνάδουν με το αριστερό πρόσημο του κόμματος, αλλά τους υπενθυμίζει ότι αφού ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος θα ανοίξει ο δρόμος για την συζήτηση σχετικά με το χρέος που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider