Τσίπρας: Να μην γίνει η Αριστερά διάττοντας αστέρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Να μην γίνει η Αριστερά διάττοντας αστέρας

Tην πεποίθηση πως χρειάζονται επιμονή, υπομονή αλλά και πρόσκαιροι συμβιβασμοί «για να μην γίνει η Αριστερά ένας διάττοντας αστέρας», εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του στη δεύτερη πανελλαδική συνδιάσκεψη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Κυριακής.

«Για πρώτη φορά πριν από λίγους μήνες κληθήκαμε να δώσουμε έναν σκληρό και άνισο αγώνα για να βάλουμε ένα τέλος στην πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, της λιτότητας και του αυταρχισμού» ανέφερε και τόνισε ότι απέναντί του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδραστικούς και νεοφιλελεύθερους κύκλους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Βρεθήκαμε σε καθεστώς απόλυτης χρηματοπιστωτικής και χρηματοδοτικής ασφυξίας, δεχτήκαμε πυρά από όλες τις μεριές αλλά δώσαμε έναν αγώνα αξιοπρέπειας με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση» πρόσθεσε και στάθηκε στο ότι «το ελληνικό ζήτημα και η ελληνική κρίση βρέθηκαν στο πολιτικό προσκήνιο της Ευρώπης και του κόσμου».

Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των πρώτων επτά μηνών της διακυβέρνησής της, χρησιμοποίησε όλα της τα όπλα, από την στάση πληρωμών στο ΔΝΤ, μέχρι την προσφυγή στο δημοψήφισμα.

Κατηγόρησε δε εκ νέου τους δανειστές για το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls, κάνοντας λόγο για «ωμό εκβιασμό» το βράδυ της 12ης Ιουλίου για να αποδεχτεί η κυβέρνηση ένα πρόγραμμα προσαρμογής «που αν και είναι σαφώς ηπιότερο από τα προηγούμενα, απέχει πολύ από το να αντικατοπτρίζει το δικό μας κοινωνικό και πολιτικό όραμα».

Επιπλέον, εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει στρατηγικές θέσεις, να πυροδοτήσει εξελίξεις, να δημιουργήσει συμμαχίες ώστε να επιτύχει χειροπιαστή βελτίωση στην καθημερινότητα των εργαζόμενων τάξεων και της νεολαίας.

«Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά να είστε βέβαιοι ότι με την δική μας κυβέρνηση σταματάει επιτέλους το μακάβριο πάρτι της εκμετάλλευσης των ανέργων από μεσάζοντες και επιχειρηματίες», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider