Ανοίγουν τη Δευτέρα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία, μόνο click away στο λιανεμπόριο - Αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας σε 22:00 με 5:00

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγουν τη Δευτέρα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία, μόνο click away στο λιανεμπόριο - Αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας σε 22:00 με 5:00
Με διευρυμένο ωράριο το άνοιγμα κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων. Κλειστό το λιανεμπόριο σε όλη την επικράτεια. Μεταβάλλεται από 22:00 έως 5:00 η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το πρωί της Παρασκευής, παρουσιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων ενόψει των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας:

- τα κομμωτήρια θα ανοίξουν από τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

- τα βιβλιοπωλεία θα ανοίξουν από τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

- διατηρείται η αναστολή του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια. Δεδομένου ότι οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες και δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, κατ' εξαίρεση, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click-away).

- οι εκκλησίες θα ανοίξουν μόνο ανήμερα Χριστουγέννων και Φώτων. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και 9 ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Διευκρινίζεται, επίσης, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανείων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

- η απαγόρευση κυκλοφορίας διατηρείται έως τις 7 Ιανουαρίου, ωστόσο μεταβάλλεται ως εξής: Η κυκλοφορία θα απαγορεύεται από τις 22:00 το βράδυ έως τις 5 το πρωί (έναντι 21:00 έως 5 που ίσχυε μέχρι τώρα), καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

- η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 περιορίζεται, από τις 10 που είχε εξαγγελθεί, στις 3 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider