Μητσοτάκης: Αύριο θα ανακοινώσω νέα μέτρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Αύριο θα ανακοινώσω νέα μέτρα
«Ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέα μέτρα θα ανακοινώσει την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως έκανε γνωστό στη συνεδρίαση στο στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη.

Με την πανδημία να «σαρώνει» για δεύτερη φορά τη χώρα και τα κρούσματα να αυξάνονται με ανηχυτικούς ρυθμούς ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως «αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σήμερα, θα πω μόνο ότι γνωρίζουμε πια από τις διαδικασίες ιχνηλάτησης ποιες οικονομικές δραστηριότητες προκαλούν πρόβλημα γρήγορης διασποράς του ιού και ποιες δεν προκαλούν τόσο μεγάλη διασπορά του ιού, οπότε θα προσαρμόσουμε το σχέδιό μας για τον επόμενο μήνα στα πραγματικά δεδομένα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας».

Στη συνέχεια τόινσε πως «ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μία πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο. Το επόμενο 15νθημερο είναι στην κυριολεξία κρίσιμο και στο μέτωπο αυτό κάθε Υπουργείο έχει τη δική του θέση. Για παράδειγμα η τηλεργασία την οποία έχουμε εφαρμόσει πρέπει και να τηρείται και πρέπει να παρακολουθείται από όλους σας. Οι συγκοινωνίες έχουν ήδη προχωρήσει στην εξεύρεση άμεσων λύσεων για τη βελτίωση συνθηκών στην καθημερινή μετακίνηση. Είναι ένας διαρκής αγώνας αυτός ο οποίος γίνεται. Και βέβαια τα οικονομικά Υπουργεία επεξεργάζονται ήδη μέτρα ανακούφισης εργαζομένων και επιχειρήσεων που θα επηρεαστούν εκ των πραγμάτων περισσότερο από τα μέτρα τα οποία θα αναγγείλουμε. Είναι σαφές επίσης ότι θα ενισχύσουμε, το έχουμε ήδη κάνει, τους ελέγχους σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας».

«Οφείλω να σας πω όμως ότι η πίεση την οποία δέχεται το Σύστημα Υγείας είναι η μεγαλύτερη από ποτέ και πρέπει, όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο Σύστημα Υγείας» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χθες Τετάρτη η χώρα κατέγραψε νέο «άλμα» κρουσμάτων κορονοϊού, με 1.547 νέα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider