«Κλειδώνει» το υγειονομικό σχέδιο για τα νησιά – Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κλειδώνει» το υγειονομικό σχέδιο για τα νησιά – Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις
Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το σχέδιο υγειονομικής θωράκισης των νησιών ενόψει καλοκαιριού. Παρουσία Μητσοτάκη η παρουσίαση της νέας καμπάνιας για τον ελληνικό τουρισμό.

Ένα συνολικό σχέδιο για την υγειονομική θωράκιση των νησιωτών, των εργαζομένων στον τουρισμό, αλλά και των επισκεπτών των νησιών δρομολογεί η κυβέρνηση, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία. Το σχέδιο αυτό, ιδίως ως προς το σκέλος των τεστ στα νησιά, των μηχανημάτων μοριακού ελέγχου των δειγμάτων, αλλά και των αεροδιακομιδών ασθενών συζητήθηκε σε εκτενή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή αρκετών υπουργών και κυβερνητικών στελεχών χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως πληροφορείται το Reader.gr, αυτή τη στιγμή διεξάγονται ημερησίως περί τα 3-4.000 τεστ σε ημερήσια βάση. Η ανώτερη δυναμική που μπορούμε να φτάσουμε είναι τα 8.000, αν και αρμόδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε στο μαξιμουμ των δυνατοτήτων μας, με βάση τα υπολογιστικά μοντέλα που υπάρχουν.

Ως προς τις κλίνες Covid που υπάρχουν στα νησιά, αυτή τη στιγμή η δυναμικότητα της χώρας είναι περίπου στις 470 κλίνες. Σε εξέλιξη, όμως, είναι η διαδικασία ενίσχυσης του συστήματος, με την προοπτική να φτάσουμε σε έναν αριθμό πάνω από 650 κλίνες, όταν θα έχει ανοίξει πλήρως ο τουρισμός, ήτοι από τον Ιούλιο και μετά. Παράλληλα, έχουν γίνει και 650 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ενώ η διαδικασία ενίσχυσης των υγειονομικών μονάδων στα νησιά είναι δυναμική, με άντληση προσωπικού και από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία ενίσχυσης των νησιών με μηχανήματα για την επεξεργασία των μοριακών τεστ, κάτι που θα είναι κρίσιμο τόσο δειγματοληπτικά, όσο και σε περίπτωση κρούσματος, για τη διευκόλυνση της ιχνηλάτησης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 13 μηχανήματα, ενώ θα προστεθούν και άλλα το επόμενο διάστημα, ώστε να ξεπεράσουμε τα 20. Έχουν επιλεγεί 20 σημεία, προκειμένου να αποσταλούν αυτά τα μηχανήματα.

Τέλος, σημείο-κλειδί στην αντιμετώπιση κρουσμάτων και ειδικά των σοβαρών θα είναι και οι αεροδιακομιδές με τα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, σοβαρά περιστατικά θα παραμένουν 1-2 μέρες στα νησιά και στη συνέχεια, με συντονισμένες ενέργειες, θα μεταφέρονται σε νοσοκομεία αναφοράς στην ενδοχώρα.

Παρουσία Μητσοτάκη η καμπάνια για τον τουρισμό

Την ερχόμενη Πέμπτη παράλληλα, θα λάβει χώρα η εκδήλωση του Restart Tourism, όπου θα παρουσιαστεί η καμπάνια για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό. Παρών θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την παρουσίαση θα κάνει ο Στηβ Βρανάκης, επικεφαλής δημιουργικού στην Προεδρία της κυβέρνησης, με την παρουσία και αρκετών υπουργών. Η καμπάνια θα είναι περισσότερο στοχευμένη στα socialmedia και θα ξεκινήσει να τρέχει από την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε η χώρα να κερδίσει το χαμένο έδαφος, αλλά και να προβάλλει την υγειονομική επιτυχία που μας καθιστά υγειονομικά ασφαλή προορισμό.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider