«Είναι ξεκάθαρο ότι η κοινωνία περιμένει πια από την πολιτική και από τους πολιτικούς διαφορετικά πράγματα από αυτά τα οποία ενδεχομένως να περίμενε πριν από κάποιο χρονικό διάστημα και είναι πολύ σημαντικό το κόμμα να είναι απολύτως εναρμονισμένο με τον ρυθμό τον οποίον δίνει η ίδια η κοινωνία».

Αυτό το μήνυμα έστειλε σήμερα Σάββατο, στο κόμμα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνεδρίασης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεχάρη το κόμμα για τον τρόπο με τον οποίον στάθηκε στο πλευρό της κοινωνίας αυτούς τους πολύ δύσκολους δύο μήνες όπως είπε.

Τόνισε δε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει στις εθελοντικές δράσεις που ανέπτυξε το κόμμα για την υποστήριξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», για τις εθελοντικές αιμοδοσίες και για το γεγονός -όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης- ότι και σε τοπικό επίπεδο τα κομματικά στελέχη ήταν πάντα δίπλα σε αυτούς που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Επισήμανε επίσης, ιδιαίτερα το γεγονός ότι «εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά τις ψηφιακές μας δεξιότητες και δυνατότητες. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα συνολικό κέρδος το οποίο αποκόμισε το κράτος, η ελληνική κοινωνία και χαίρομαι που και το κόμμα ακολουθεί κατά πόδας». Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ρόλος του κόμματος θα είναι σημαντικός καθώς -όπως είπε με ιδιαίτερη έμφαση- «τώρα περνάμε σταδιακά στην επόμενη φάση της σταδιακής -τονίζω και πάλι σταδιακής- χαλάρωσης των αυστηρών μέτρων περιορισμού, ο ρόλος του κόμματος θα είναι εξαιρετικά σημαντικός».

Πιο δύσκολη και σύνθετη η σταδιακή επάνοδος στην καθημερινότητα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η σταδιακή επάνοδος στη νέα καθημερινότητα θα είναι πιο δύσκολη και πιο σύνθετη από το απότομο κλείσιμο στο σπίτι, τον περιορισμό των δραστηριοτήτων, γιατί όπως είπε «τώρα απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη υπευθυνότητα και για να μην χρειαστεί να κάνουμε πάλι κάποιο πισωγύρισμα και να επιβάλλουμε και πάλι περιορισμούς στην κίνηση, θα πρέπει συνολικά να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και κράτος, κοινωνία, αλλά εν προκειμένου και κόμμα, να συνταχθούμε σε αυτήν την κοινή προσπάθεια την οποία κάνουμε να πάρουμε πίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται τον έλεγχο των ζωών μας και να επανέλθουμε σε μία νέα καθημερινότητα στηρίζοντας και την οικονομική δραστηριότητα η οποία από Δευτέρα θα αρχίσει με πολύ δειλά βήματα να επιχειρεί να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Στεργίου, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Μπρατάκος, Σπήλιος Λιβανός, Παύλος Μαρινάκης, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Οικονόμου, Βασίλης Σπανάκης, Κώστας Αγοραστός, Γιώργος Καρανίκας, Γιάννης Πολιτόπουλος, Μαρία Σαρηγιαννίδου.