Μητσοτάκης: Μένουμε ασφαλείς το νέο σύνθημα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Μένουμε ασφαλείς το νέο σύνθημα
«Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν» δήλωσε χαρακτηριστικά στο διάγγελμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το νέο μήνυμα της κυβέρνησης στη πλαίσια τη μάχης κατά του κορονοϊού, παρουσίασε μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, το απόγευμα της Τρίτης.

Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως καλούμαστε να ξαναγυρίσουμε μεθοδικά, σταδιακά, σε κάποιες από τις γνώριμες δραστηριότητές μας, με σύνθημα «Μένουμε Ασφαλείς».

Ενώ τόνισε πως μπορεί πλέον να βγαίνουμε από το σπίτι, όμως πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε την υπευθυνότητα που έκανε τη χώρα «παράδειγμα προς μίμηση» για τις χώρες του εξωτερικού.

Δείτε όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων

Αναφερόμενος στα αυστηρά μέτρα προστασίας που εφαρμόστηκαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα απέδωσαν και πως τα δεδομένα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση: «Εδώ και μέρες, τα νέα κρούσματα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Πιο σημαντική, όμως, είναι η σταθερή μείωση των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία».

«Καθώς περιορίσαμε το πρώτο κύμα του ιού, είμαστε πια έτοιμοι να περάσουμε στη 2η φάση του σχεδίου μας» τόνισε ανακοινώνοντας τη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων.

Περνάμε στη δεύτερη φάση του σχεδίου

Περνώντας στη δεύτερη φάση του κυβερνητικού σχεδιασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφιστά την προσοχή των πολιτών: «Δεν πρόκειται για τον επίλογο της περιπέτειας, αλλά για μια συνέχεια. Θα το ξαναπώ: Η έξοδός από την καραντίνα θα γίνεται βήμα - βήμα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή αναζωπύρωση της απειλής. Στόχος μας θα είναι να την εντοπίζουμε γρήγορα, ώστε οι όποιοι νέοι περιορισμοί να έχουν τοπικό χαρακτήρα και να μην αφορούν όλη την επικράτεια. Το σχέδιο μας για το επόμενο δίμηνo είναι εξαιρετικά αναλυτικό και επεξεργασμένο. Είναι όμως αυτό που δηλώνει η λέξη: Σχέδιο. Άρα, θα υπόκειται σε αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις των πραγμάτων και τις οδηγίες των ειδικών. Και μόνο η πειθαρχία του κάθε πολίτη θα είναι αυτή που θα κρίνει την επιτυχία του».

«Η Πολιτική Προστασία ενισχύεται κι άλλο, για να μπορεί να ιχνηλατεί επαφές γρήγορα και αποτελεσματικά. Και τα νοσοκομεία μας διαθέτουν περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Περισσότερο και καλύτερο εξοπλισμό. Μεγαλύτερη εμπειρία. Και καλύτερη οργάνωση.

Διαθέτουμε, ωστόσο, και δύο ακόμα συμμάχους:

Τον καλό καιρό, που θα μας επιτρέπει να περνάμε περισσότερο χρόνο έξω. Και, το σημαντικότερο, ευαισθητοποιημένους και ενημερωμένους πολίτες που γνωρίζουν, πλέον, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν: Τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής. Δεν κάνουμε χειραψίες. Κρατάμε αποστάσεις. Φροντίζουμε ιδιαίτερα τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Και μένουμε μέσα αν έχουμε βήχα ή πυρετό, ενημερώνοντας τον γιατρό μας. Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών για την προστατευτική μάσκα. Η χρήση της ίσως θα καλύπτει κάποια χαρακτηριστικά μας. Θα σηματοδοτεί, όμως, το σοβαρό πρόσωπο της ευθύνης μας. Όλα αυτά πρέπει να μας γίνουν δεύτερη φύση, γιατί δεν υπάρχει επιστροφή στην 'προ κορονοϊού πραγματικότητα'. Ζούμε, ήδη, αλλιώς».

«Και καθώς περνάμε στη δεύτερη φάση, αυτοί οι δεσμοί εμπιστοσύνης πρέπει να διατηρηθούν άρρηκτοι. Ο Μάιος δεν είναι Μάρτιος. Τότε, έπρεπε να αμυνθούμε για την υγεία μας και να σώσουμε ζωές, μένοντας σπίτι. Ενώ τώρα καλούμαστε να ξαναγυρίσουμε μεθοδικά, σταδιακά, σε κάποιες από τις γνώριμες δραστηριότητές μας. Το νέο μας σύνθημα, λοιπόν, είναι «Μένουμε Ασφαλείς». Βγαίνουμε από το σπίτι, όμως μένουμε πάντα υπεύθυνοι».

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider