Ετοιμάζει εκπλήξεις ο ΣΥΡΙΖΑ πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ετοιμάζει εκπλήξεις ο ΣΥΡΙΖΑ πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ετοιμάζει… εκπλήξεις για όσους βρεθούν στο Ταε Κβο Ντο το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς μοιάζει να κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, που θα γίνει μεθαύριο Σάββατο στο Ταε Κβο Ντο.

Η ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εστιάσει κυρίως στο μέλλον της χώρας, την αντιπολίτευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ θα παρουσιάσει και μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που όπως θα τονίσει ο κ. Τσίπρας έχει ανάγκη η χώρα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως ετοιμάζει… εκπλήξεις για όσους βρεθούν στο Ταε Κβο Ντο το απόγευμα του Σαββάτου (18:30), αφού πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, θα μεταδοθούν από τα video wall διάφορα βίντεο για τα πεπραγμένα της ΝΔ, στο πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης της.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ως ένα πρόγραμμα φυσιογνωμίας των μεγάλων θεμάτων και της στρατηγικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι σε αυτά τα θέματα, χαρακτηρίζεται το πρόγραμμα το οποίο θα συζητηθεί στα όργανα του κόμματος και θα πάει τελικά για έγκριση στο συνέδριο του Μαΐου.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό που δημιούργησε η ομάδα Σταθάκη δίνεται το στίγμα της φιλοσοφίας του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους μεγάλους τομείς, όπως στην οικονομία, στα θέματα της διανομής του εισοδήματος και της κοινωνικής Δικαιοσύνης και στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία. Επίσης δίνεται μεγάλη έμφαση στα θέματα των δικαιωμάτων, στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα.

Όπως σημειώθηκε, το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να δώσει απαντήσεις σε τρεις προκλήσεις, η μία είναι αυτή της κλιματικής αλλαγής και των αλλαγών που φέρνει στον τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης μιας οικονομίας, η πρόκληση της αναδιάταξης του συστήματος και τέλος σε θέματα που αφορούν τις ανισότητες και τη διανομή εισοδήματος και ίσων ευκαιριών.

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας - Τι… συμβαίνει με ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας που το τελευταίο διήμερο βρισκόταν στη Γαλλία, θα ταξιδέψει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Εκεί θα βρίσκεται, όπως πάντα και η Φώφη Γεννηματά ως πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Σχολιάζοντας πάντως στην Κουμουνδούρου την πρόταση του Κινήμαστος Αλλαγής για συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή για την προστασία της πρώτης κατοικίας σημείωναν:

«Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής εμπίπτει στη διατυπωμένη από καιρό θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο δρόμος της διαβούλευσης και της συζήτησης είναι ανοιχτός. Η κοινή στάση όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων είναι αυτονόητη αξίωση της κοινωνίας».

Στην ΣΥΡΙΖΑ πάντως επικεντρώνονται τόσο στις εξελίξεις στην υπόθεση της προανακριτικής, όσο και στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να τεθεί για ψήφιση την επόμενη εβδομάδα και στο οποίο το κόμμα της Κουμουνδούρου ασκεί δριμεία κριτική.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider