Ασφαλιστικό και Προανακριτική «ενώνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασφαλιστικό και Προανακριτική «ενώνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτίθεται να διεθνοποιήσει το ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Μπορεί στη διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να υπήρξαν αντιπαραθέσεις και εντάσεις, όμως ασφαλιστικό και προανακριτική βάζουν σε δεύτερη μοίρα τα όποια εσωτερικά θέματα του κόμματος.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποφάσισε να αποχωρήσει από την προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις προτίθεται να διεθνοποιήσει το ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως άλλωστε σημείωσε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει τη θεσμική εκτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μα πάνω απ' όλα στον Ελληνικό λαό. Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, για χάρη του κ. Σαμαρά, να οδηγήσει την Ελλάδα στις πιο αυταρχικές πρακτικές του ομοϊδεάτη τους, κ. Όρμπαν».

Όπως έλεγαν από την Κουμουνδούρου οι κινήσεις της πλειοψηφίας γίνονται με σκοπό να «τρομοκρατήσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες», σημειώνοντας πως οι ίδιοι θα απέχουν «και δεν θα νομιμοποιήσουμε την παράνομη διαδικασία εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων».

Το δεύτερο «μέτωπο» που ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει τις δυνάμεις του για να αντιμετωπίσει είναι αυτό του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μες την αξιωματική αντιπολίτευση να επιμένει πως «πλήττει στοχευμένα τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους επαγγελματίες των κατώτερων και μεσαίων εισοδημάτων».

Τόσο η Έφη Αχτσιόγλου, όσο και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκαν λεπτομερώς στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης υποστηρίζοντας πως πλήττει επαγγελματίες και συνταξιούχους.

Ο αντιπολιτευτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα αυτό αναμένεται να οξυνθεί μέχρι και την ψήφιση του νομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα, ενώ παράλληλα δίνεται προσοχή στο προσφυγικό που παραμένει ένα τεράστιο ανοιχτό θέμα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Α’ κατοικία και ΚΙΝ.ΑΛ.

Το ζήτημα της συνεργασίας με το ΚΙΝ.ΑΛ. στο πλαίσιο της κατάθεσης σχεδίου για την προστασία της α’ κατοικίας παραμένει ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη της Κουμουνδπούρου να εμφανίζονται βέβαια πως θα βρεθεί η «χρυσή τομή» όσον αφορά τη συνεργασία με το κόμμα της Φώφης Γεννηματά.

Μάλιστα, όπως σημείωναν χαρακτηριστικά, αυτό δεν θα αποτελέσει το μοναδικό πεδίο πάνω στο οποίο τα δύο κόμματα θα συζητήσουν για τη δημιουργία «κοινού μετώπου», σημειώνοντας πως και οι δύο πλευρές επιθυμούν συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων «απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider