Ακονίζουν τα... μαχαίρια οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακονίζουν τα... μαχαίρια οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Τα εσωτερικά… μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να επιδιώκει την σύμπνοια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει και της προσπάθειας διεύρυνσης του, όμως τα εσωτερικά… μαχαιρώματα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Από την πλευρά των προεδρικών φαίνεται να τίθεται και πάλι το ζήτημα της αλλαγής της ονομασίας του κόμματος, ζητώντας το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία από τα καινούργια μέλη και με τον Αλέξη Τσίπρα να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο στην προχθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, όμως η άλλη πλευρά φαίνεται να αντιστέκεται σθεναρά.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του γραμματέα του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ1, ο οποίος σχετικά με το θέμα, τόνισε: ««Το θέμα του ονόματος, πέρα από το ότι θα συζητηθεί στο συνέδριο, δεν νομίζω ότι είναι το κύριο για εμάς. Δεν είναι αυτό που θα αποκαταστήσει την επικοινωνία μας με έναν ευρύτερο κόσμο. Εγώ θέλω, πηγαίνοντας για το συνέδριο, να μη συζητήσουμε μόνο για το όνομα, μόνο για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου. Να συζητήσουμε για την επικαιροποίηση του προγράμματός μας, να βάλουμε τους φορείς της κοινωνίας, την ίδια την κοινωνία, τους φίλους, τους ψηφοφόρους μας να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία, έτσι ώστε να μην είναι μια εσωστρεφής διαδικασία».

Το ζήτημα αναμένεται νa συζητηθεί στην σύσκεψη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει σήμερα στην Κουμουνδούρου, όπου και θα φανεί ποια από τις δύο πλευρές θα αναγκαστεί σε υποχώρηση.

Η παρέμβαση του Υφυπουργού αθλητισμού δικαιολογημένα γεννά αμφιβολίες και υποψίες

Η διαμάχη της κυβέρνησης με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη κι όσα ακολούθησαν την απόφαση της επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό τόσο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, όσο και της Ξάνθης, κυριάρχησε χθες της πολιτικής ατζέντας.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε ζήτηση την παραίτηση του κ. Αυγενάκη, ενώ στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν: «Η οριακή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σε μια περίοδο υπέρμετρης έντασης και βίας στους αθλητικούς χώρους, έρχεται να διχάσει και να τραυματίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καθοριστική στο διχαστικό αυτό κλίμα ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού με την αντικατάσταση μελών της επιτροπής μεσούσης της διαδικασίας. Μια παρέμβαση που δικαιολογημένα γεννά αμφιβολίες και υποψίες, και θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ελληνικό αθλητισμό».

Όσον αφορά το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία της κυβέρνησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, από την Κουμουνδούρου σημείωναν ότι παρόλο που η κυβέρνηση δικαιολογεί την τροπολογία, μεταξύ άλλων, για έναν ιδιαίτερα σοβαρό λόγο, την αποτροπή «εθνικού διχασμού», «ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Αυγενάκης, δεν βρήκε το κουράγιο να παραστεί στη Βουλή για την υποστηρίξει και να εξηγήσει βεβαίως και το χάος που ο ίδιος και η κυβέρνησή του δημιούργησαν στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου».

Σημείωναν επίσης ότι επί της ουσίας, η τροπολογία αυτή «επιχειρεί να διορθώσει ένα λάθος (την παρέμβαση του κ. Αυγενάκη με την έκνομη αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής) με ένα άλλο λάθος, την τροπολογία, όπου συνιστά κατάφορη παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και αλλαγή των κανόνων του πρωταθλήματος εν μέσω της διεθαγωγής του. Με την τροπολογία αυτή, η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο μπάχαλο απ' όσο την έχει κάνει έως τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση, εμείς ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία ώστε κάθε βουλευτής να αναλάβει και προσωπικά την πολιτική ευθύνη για το μπάχαλο που η ΝΔ δημιούργησε και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.»

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider