«Ναι» από τον Τσίπρα στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ναι» από τον Τσίπρα στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
«Θετική» η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Θετικά απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει την κυβερνητική πρόταση για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Την απόφαση ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το πρωί συγκάλεσε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στενούς συνεργάτες του.

Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Για «συμπεριφορά αβάσταχτης ελαφρότητας και ανευθυνότητας, αμοραλισμού και υποταγής των πάντων» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Την ίδια ανεύθυνη στάση που κράτησε ο Μητσοτάκης στην αντιπολίτευση, την κρατά και ως πρωθυπουργός. Στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης είχε την επιλογή να ανανεώσει τη θητεία του Παυλόπουλου, αλλά δεν το έκανε χωρίς ποτέ να εξηγήσει το λόγο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντίθετα προχώρησε σε μία εξευτελιστική διαδικασία καλλιστείων και τελικά επέλεξε για λόγους επικοινωνίας να ανακοινώσει το όνομα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε μία ημέρα με βαριά πολιτική ατζέντα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αντιγράψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή να τον ακολουθήσει στην ανευθυνότητα. Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης Μητσοτάκης δε θα γίνω. Και σήμερα δε θα κάνω ό,τι έκανε εκείνος το 2015. Παρά την απαράδεκτη διαχείριση και το προφανές του σφάλμα δεν θα προσθέσουμε ένα ακόμη σφάλμα. Θα κρατήσουμε στάση ευθύνης και θα δώσουμε τη δυνατότητα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποτέλεσε κορυφαία επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρόταση που τότε καταψηφίστηκε από τον Μητσοτάκη και τους βουλευτές του.

Με το όνομα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιχειρεί υπέρβαση αλλά επικοινωνιακή ντρίπλα. Στο τέλος ακυρώνει το ίδιο του το κόμμα» τόνισε.

«Από τη μεριά μας η θετική ψήφος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν είναι επικοινωνιακή αλλά συνειδητή επιλογή συνδεδεμένη με τις ιδέες και τις αξίες μας και τη συνέπειά μας» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider