Μητσοτάκης: Η Ελλάδα άφησε πίσω κρίση, ψέμα και μιζέρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα άφησε πίσω κρίση, ψέμα και μιζέρια
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας πως στο προηγούμενο συνέδριο του κόμματος «είχα προβλέψει πως θα ήταν το τελευταίο πριν από την μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Πως η Ελλάδα «άφησε πίσω την κρίση, το ψέμα και την μιζέρια» τόνισε στην ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του, με την οποία ανοίγει το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, έθεσε ακόμα το ιδεολογικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας και της κυβερνητικής της πολιτικής, με εκτενείς αναφορές στο πάντρεμα «πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας πως στο προηγούμενο συνέδριο του κόμματος «είχα προβλέψει πως θα ήταν το τελευταίο πριν από την μεγάλη πολιτική αλλαγή. Μία αλλαγή που τόσο ποθούσε η Ελλάδα και για την οποία τόσο σκληρά εργαστήκατε. Ύστερα από έναν χρόνο, αυτός ο αγώνας μας δικαιώθηκε: Η Ν.Δ. είναι, πλέον, αυτοδύναμη στην κυβέρνηση. Και η Ελλάδα άφησε πίσω την κρίση, το ψέμα και την μιζέρια.

Αυτή η νίκη δεν ήλθε μόνο στην κάλπη. Αλλά και στη σκέψη και στην καρδιά των πολιτών. Από το 2016 διανύσαμε μαζί μία συνεπή και συνεχή πορεία. Μέσα σε ένα τόσο μικρό διάστημα, η Ν.Δ. ανασυγκροτήθηκε: Ο κομματικός της κορμός αποτελείται, πλέον, από νέα στελέχη εκλεγμένα από τη βάση. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή δεν θα μπορούσε να συντελεστεί αν η παράταξη δεν ακολουθούσε αυτό που πρότεινα από την πρώτη στιγμή που με εκλέξατε αρχηγό της: Να έχει άγκυρα την παράδοσή της. Πυξίδα της, την πρόοδο. Και καύσιμα στο ταξίδι της, την ανανέωση και την τολμηρή σκέψη. Κατάφερε, έτσι, να φέρει κοντά της ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αλλά με έναν κοινό στόχο: Την προκοπή της χώρας. Δεν θα σταματήσω να το λέω: Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι. Και μας κράτησαν πολύ πίσω για να μην κινηθούμε γρήγορα προς τα εμπρός. Ξεκινάμε, λοιπόν, με όλους και για όλους!

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider