Συνταγματική αναθεώρηση με «μάχη» Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνταγματική αναθεώρηση με «μάχη» Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή
Η προσοχή σήμερα το πρωί θα μεταφερθεί στη Βουλή όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνταγματική αναθεώρηση με τη «μάχη» μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και τον προϋπολογισμό να είναι τα δύο «μέτωπα» που αναμένεται να οξύνουν ακόμα περισσότερο την αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε από χθες το… σύνθημα της επίθεσης, στην ομιλία του στην ανοιχτή συγκέντρωση για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια, εξαπολύοντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε διάφορα θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών, ενώ πιο συγκεκριμένα για τον προϋπολογισμό από την Κουμουνδούρου σημείωναν πως «επιβεβαιώνει ακόμα ένα μεγάλο προεκλογικό ψέμα της κυβέρνησης ΝΔ. Αυτό της δήθεν στήριξης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Ο πρωτοφανής εμπαιγμός τους από τη ΝΔ γίνεται ακόμη πιο εμφατικός, αν λάβουμε υπόψη ότι οι πολυδιαφημισμένες 'σημαντικές ελαφρύνσεις' έμειναν μόνο υποσχέσεις για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, προκειμένου να εξασφαλιστούν σημαντικές ελαφρύνσεις στα υψηλά εισοδήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις».

Τα φώτα στρέφονται στη Βουλή

Η προσοχή σήμερα το πρωί θα μεταφερθεί στη Βουλή όπου αναμένεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει από την προηγούμενη εβδομάδα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κι αφορά το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και χθες στην συγκεκριμένη διάταξη σημειώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛ δεν δέχονται την ερμηνευτική δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αποτρέπει τη παραγραφή του αδικήματος της δωροδοκίας πολιτικών, γιατί «έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

Από την Κουμουνδούρου επιμένουν πως η απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και του κόμματος της Φώφης Γεννηματά, να μην ψηφίσουν την ερμηνευτική δήλωση, αφορά άμεσα και την υπόθεση Novartis, σημειώνοντας πως στόχος είναι να γίνει μια ακόμη… Siemens, όπου ενδεχόμενη παραβατικότητα πολιτικών θα μπει στο αρχείο λόγω παραγραφής.

Εξάλλου αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί και η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος προκειμένου να ανακοινωθεί η σύνθεση της ΚΟΕΑ. Η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου θα διεξαχθεί, εκτός απροόπτου το επόμενο Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider