Μητσοτάκης για προσφυγικό: Ανάγκη διαμόρφωσης ενιαίας πολιτικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης για προσφυγικό: Ανάγκη διαμόρφωσης ενιαίας πολιτικής
Την ανάγκη διαμόρφωσης νέας Ενιαίας Πολιτικής Ασύλου επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις διμερείς συναντήσεις.

Διαδοχικές διμερείς συναντήσεις είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, τον πρόεδρο του Martens Centre και πρώην πρωθυπουργό της Σλοβακίας Μίκουλας Ντζουρίντα, τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ και τον Πρόεδρο του γαλλικού κεντροδεξιού κόμματος Les Républicains Κριστιάν Ζακόμπ.

Στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις με ειδική αναφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, το προσφυγικό - μεταναστευτικό και η ανάγκη διαμόρφωσης νέας Ενιαίας Πολιτικής Ασύλου, οι επιπτώσεις του Brexit και το μεγάλο στοίχημα της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παρά τις όποιες διαφορές απόψεων στο προσφυγικό ζήτημα, η ΕΕ πρέπει να κινηθεί ενιαία δείχνοντας αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης νέας πολιτικής ασύλου και αποτελεσματικής προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.

Εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Ρουμανίας Λούντοβιτς Όρμπαν και την πρωθυπουργό της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ. Σημαντικό τμήμα της συζήτησης απασχόλησε η διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων. Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας προσκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη χώρα της, ενώ στη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση για ζητήματα «πράσινης» ανάπτυξης και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider