Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο ΠΑΣΟΚ λίγο πριν το Συνέδριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο ΠΑΣΟΚ λίγο πριν το Συνέδριο
Ζητείται να συζητηθούν μέσα στο 2020 και να αποφασιστούν η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και ο τρόπος συνδρομής και λειτουργίας του σε σχέση με το Κίνημα Αλλαγής

Κατά της ηγεσίας στρέφουν τα βέλη τους κορυφαία στελέχη του κόμματος, λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ, την ώρα που η Φώφη Γεννηματά απευθύνει πρόσκληση στον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη για να παραστεί στις εργασίες του Συνεδρίου.

Χθες, τα αίματα άναψαν με αφορμή πρωτοβουλία του Παύλου Γερουλάνου να θέσει στη δημοσιότητα ψήφισμα ενός «δημοκρατικού συνεδρίου» με εκλεγμέους συνέδρους στις αρχές του 2020, καταγγέλοντας την διαδικασία ως «παρωδία». Μάλιστα ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές ώστε το ψήφισμα να κατατεθεί προς έγκριση στο συνέδριο. Με αυτό ζητείται να συζητηθούν μέσα στο 2020 και να αποφασιστούν η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και ο τρόπος συνδρομής και λειτουργίας του σε σχέση με το Κίνημα Αλλαγής, οι θέσεις και οι προτάσεις του για την ελληνική κοινωνία αλλά και οποιαδήποτε καταστατική αλλαγή.

«Το συνέδριο είναι καταστατικό και νόμιμο» απάντησαν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, σηκώνοντας το γάντι εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση κατά του πρώην υπουργού, λέγοντας πως «επειδή γνωρίζει ακριβώς την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, όσα λέει, προκαλούν ζημιά στην παράταξη και είναι υπονομευτικά».

Παρά το ότι ο Παύλος Γερουλάνος έχει εκφράσει τις πιο ηχηρές αντιρρήσεις για τη διαδικασία, αρκετοί ήταν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για την «επίσπευση» της διαδικασίας, τη στιγμή που δεν προηγήθηκε προσυνεδριακός διάλογος, ούτε εκλογή συνέδρων, ενώ κριτική ασκείται και για το γεγονός πως το συνέδριο θα κρατήσει ακριβώς 24 ώρες αφού ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου στις 5μμ και ολοκληρώνεται στις 6μμ της Κυριακής. Η πρόταση πάντως της κυρίας Γεννηματά είχε εγκριθεί από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, με την αλλαγή που θα επιφέρει το συνέδριο να αφορά στο καταστατικό του κόμματος, ώστε να προβλέπει ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Όλα τα άλλα είναι δυαρχία και δεν μπορούν να γίνουν δεκτά», είχε πει στις σχετικές συνερδιάσεις η Φώφη Γεννηματά. Εφόσον οι προτάσεις της κυρίας Γεννηματά περάσουν στο συνέδριο, η θητεία της πρόκειται να παραταθεί μέχρι το 2021, οπότε και προβλέπεται νέα εκλογή αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής. Σε ό,τι αφορά τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, που επίσης έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του, φαίνεται ότι ο ίδιος δεν έχει ακόμη αποφασίσει το εάν θα παραστεί στις εργασίες του συνεδρίου.

Συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με Κώστα Σημίτη

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η Φώφη Γεννηματά είχε πάντως τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, από τον οποίο ζήτησε να τα πουν από κοντά την Τετάρτη το πρωί, στο γραφείο του κ. Σημίτη στη βουλή, ενώ πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη διέρεαν χθες ότι ο κ. Σημίτης αναμένεται να παραστεί στις εργασίες του συνεδρίου. Η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού θεωρείται πολύ σημαντική, με δεδομένο το ότι πρόσκληση έχει σταλεί και στον Ευάγγελο Βενιζέλο που πάντως θεωρείται πολύ δύσκολο να την αποδεχθεί και να παραβρεθεί στις εργασίες του συνεδρίου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider