Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για «το σκληρό πρόσωπο της ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για «το σκληρό πρόσωπο της ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας»
Με αφορμή πάντως και τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως και φέτος θα δώσει δυναμικό παρόν στην πορεία του Πολυτεχνείου.

«Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την χώρα σε… οπισθοδρόμηση, σε μία άλλη εποχή που κανείς δεν θα ήθελε να θυμάται», όπως υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν για την αναβίωση του «κράτους της δεξιάς».

Τα χθεσινά γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ έγιναν η αιτία για σκληρή κριτική από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στελέχη του να σημειώνουν πως η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη θυμίζει άλλες εποχές όπου το κράτος λειτουργούσε με απόλυτο αυταρχισμό.

«Η εικόνα αστυνομικών να χτυπούν φοιτητές ή να μην επιτρέπουν την μεταφορά των τραυματιών στο νοσοκομείο είναι εξοργιστική και συνάμα τρομαχτική» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωναν από την Κουμουνδούρου υπάρχουν μια σειρά από γεγονότα που αποδεικνύουν πως «όσο κι αν θέλει ο πρωθυπουργός να παρουσιάζει τον εαυτό του και την κυβέρνηση του ως κεντροδεξιά, τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του λειτουργούν με άξονα την ακροδεξιά».

Ως παράδειγμα έφερναν την στάση κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης στο προσφυγικό που έχει οδηγήσει όπως σημειώνεται στο να δημιουργηθεί ένα ξενοφοβικό, αντιπροσφυγικό ρεύμα σε μερίδα της κοινωνίας και το σύγκριναν με την μεγάλη συμμετοχή που είχε το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην θερμή υποδοχή των προσφύγων από την Χίο που έφτασαν στον Πειραιά την Κυριακή το βράδυ. Ένα κάλεσμα το οποίο βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, ενώ αναμένεται να επαναληφθεί και σήμερα το πρωί.

Με αφορμή πάντως και τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως και φέτος θα δώσει δυναμικό παρόν στην πορεία του Πολυτεχνείου και απευθύνει κάλεσμα ζητώντας η συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγάλη.

Στο προσκήνιο η Προανακριτική

Σήμερα στις 6:00 το απόγευμα θα συνεδριάσει εκ νέου η Προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κι ενώ πιθανότατα δεν θα παραβρεθούν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης είναι αμφίβολο αν θα εξεταστεί τελικά ο μάρτυρας Κωνσταντίνος Φρουζής.

Ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης για τους βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Θάνο Πλεύρη και τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως είναι «κατά των εξαιρέσεων γενικά, αλλά εφόσον επιμένουν εκείνοι στη λογική της εξαίρεσης δεν μπορεί στην περίπτωση των τριών να ζητούν διαφορετική αντιμετώπιση».

Τέλος ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα βρίσκεται και το ζήτημα του άρθρου 86 του Συντάγματος, περί ευθύνης υπουργών. Μετά την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Ευρυπίδη Στυλιανίδη αναμένεται να υπάρξει κι άλλη κίνηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, πριν από την συζήτηση στη Βουλή η οποία θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα 18 με 22 Νοεμβρίου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider