ΠΑΣΟΚ: Συνέδριο στα τέλη Νοεμβρίου με τις αντιδράσεις να παραμένουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΑΣΟΚ: Συνέδριο στα τέλη Νοεμβρίου με τις αντιδράσεις να παραμένουν
Η μεγάλη αλλαγή που θα επιφέρει το Συνέδριο θα αφορά στο καταστατικό του κόμματος.

Λευκός καπνός δεν βγήκε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά όλα δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς έκτακτο συνέδριο στις 23-24 Νοεμβρίου και πάντως το αργότερο μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, με τη Φώφη Γεννηματά να βγαίνει κερδισμένη μέσα από ένα άτυπο bras de fer με τους εσωκομματικούς της αντιπάλους μέσα στην εβδομάδα.

Θεωρητικά μιλώντας στο συνέδριο μπορεί και να τεθεί θέμα ηγεσίας, κανένα πάντως από τα στελέχη που ήρθαν σε κόντρα με τη Φώφη Γεννηματά μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα δεν διατύπωσε τέτοια πρόθεση. Η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι η ίδια δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση αποχώρησης από την καρέκλα του Προέδρου και κάλεσε όσους την αμφισβητούν να το πράξουν στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής το 2021, όταν και λήγει η θητεία της. «Θα προχωρήσω σύμφωνα με την εντολή της βάσης μέχρι το 2021. Για μένα είναι μονόδρομος», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά στη συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης και με αυτό ως σύνθημα πορεύθηκε και την Παρασκευή.

Τελικά, πέρασαν οι προτάσεις της κυρίας Γεννηματά, που πρότεινε το σώμα του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ να αποτελείται από όσα μέλη του εκλέχθηκαν σύνεδροι στο τελευταίο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τα μέλη της ΚΟΕΣ και τους βουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ. Η μεγάλη αλλαγή που θα επιφέρει το Συνέδριο θα αφορά στο καταστατικό του κόμματος, ώστε να προβλέπει ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Όλα τα άλλα είναι δυαρχία και δεν μπορούν να γίνουν δεκτά», είπε δυο φορές η Φώφη Γεννηματά και συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου θα προσαρμοστούν με τις αποφάσεις του ΚΙΝΑΛ.

Οι αντιρρήσεις Γερουλάνου - Ανδρουλάκη

Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε αναίμακτα, με κυριότερη καταγεγραμμένη διαφωνία αυτή του Παύλου Γερουλάνου που ανακοίνωσε στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ πως αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΚΕΔΕ. Ο ίδιος δηλώνει ενοχλημένος από τις εσωκομματικές επιθέσεις που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα αν και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη από την θέση του επικεφαλής της παράταξης στο δήμο της Αθήνας. Οξύτατη κριτική απέναντι στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ άσκησε και ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης που συμπύκνωσε την επιχειρηματολογία του στο ότι «Όταν ζητάς κανονικότητα για τη χώρα δεν μπορεί να μην έχεις κανονικότητα στο κόμμα», ζητώντας να προηγηθεί η Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής το Δεκέμβριο και να ακολούθησει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη. Πάντως ο κ. Ανδρουλάκης δεν έθεσε θέμα ηγεσίας, ούτε απάντησε στα όσα είπε η κ. Γεννηματά για εκλογή αρχηγού το 2021.

Βλέπει Στουρνάρα η Φώφη

Σήμερα το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Τράπεζας της Ελλάδος και θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider