ΚΙΝΑΛ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Πρόσωπο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΙΝΑΛ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Πρόσωπο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο
Σε ενημερωτικό σημείωμα το Κίνημα Αλλαγής τονίζει πως αυτό «θα πρέπει να συμβολίζει την εθνική συνεννόηση για τα μείζονα θέματα, θα ενώνει και θα εμπνέει».

Πρόσωπο από τον «ευρύτερο προοδευτικό χώρο» προκρίνει για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως μάλιστα αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα, αυτό «θα πρέπει να συμβολίζει την εθνική συνεννόηση για τα μείζονα θέματα, θα ενώνει και θα εμπνέει». «Χωρίς συναλλαγές και κρυφές ατζέντες ή εξαρτήσεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με την καραμανλική συνιστώσα», υπογραμμίζεται και γίνεται λόγος για «ανοιχτά γραμμάτια με την Καραμανλική συνιστώσα, που προκύπτουν και με σημερινές δηλώσεις στελεχών υπέρ Παυλόπουλου».

Το Κίνημα Αλλαγής, σε ενημερωτικό του σημείωμα δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τις τελευταίες μέρες το ένα μετά το άλλο δηλώνουν πως το κόμμα τους δεν ήταν έτοιμο να κυβερνήσει το 2015. Όπως τονίζει το Κίνημα Αλλαγής, «μετά τον κ. Βούτση, σειρά πήρε ο Ευ. Τσακαλώτος και ο Δ. Παπαδημούλης στους «αναθεωρητές» του πρώτου εξαμήνου του 2015, επαναλαμβάνοντας το νέο δόγμα περί ανετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τότε».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους και να ξαναγράψουν την Ιστορία όπως τους συμφέρει, φορτώνοντας όλη την τυχοδιωκτική και καταστροφική πολιτική της περιόδου στον «ανεύθυνο» κ. Βαρουφάκη. «Η αλήθεια όμως είναι ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών, όπως και ο κυβερνητικός εταίρος κ. Καμμένος, ήταν επιλογές και λειτούργησαν κατ' εντολή του Αλέξη Τσίπρα» προσθέτει.

Τα στελέχη αυτά, παραδέχονται ότι από το 2012 ως αξιωματική αντιπολίτευση σπατάλησαν 3 χρόνια χωρίς καμιά σοβαρή προετοιμασία, ώστε να αντιληφθούν το μέγεθος και τις διαστάσεις της κρίσης, αλλά και να κατανοήσουν πως λειτουργούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. «Έτσι απέδειξαν ότι με λαϊκισμό, προχειρότητα και ανευθυνότητα, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να ευτελίζεις τις προοδευτικές αρχές και αξίες και να συναγελάζεσαι με Νεοδημοκράτες και ΑΝΕΛίτες και πάσης φύσεως γυρολόγους, εντός και εκτός κυβέρνησης», καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider