«Το οικόπεδο 7 έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες γαλλικών και ιταλικών συμφερόντων, είπα ότι αυτό είναι τεστ αντοχών όχι μονό προς τη Γάλλια, αλλά και προς την ΕΕ που κάνει ο Ερντογάν έναντι των συμμάχων», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η Τουρκία είναι σε μία γωνία του Οικοπέδου 7 και οι Γάλλοι σε άλλο σημείο, ενώ υποστήριξε ότι αν ζητηθεί στρατιωτική παρουσία αυτό θα γίνει από τη Λευκωσία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκάλεσε προκλητική ενέργεια την παρουσία του Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ και ως προς την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», δήλωσε ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί σε παράγοντας αστάθειας στην περιοχή και ότι δίνουν την αίσθηση ότι δεν είναι αξιόπιστος σύμμαχος κάτι το οποίο είναι Ελλάδα.

Τέλος σε ό,τι αφορά την αγορά των δύο φρεγατών Belharra, τόνισε ότι στην συνάντηση που είχε με τη Γαλλίδα ομόλογο του, Φλοράνς Παρλί, υπεγράφη επιστολή προθέσεων.

«Μένουν παρά πολλά να γίνουν ακόμα ιδιαιτέρα σε ό,τι αφόρα το τι ακριβώς θα έχει το σκάφος και πώς θα χρηματοδοτηθεί η ναυπήγηση».

Πηγή: Reader.gr