Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να «γεφυρώσει» τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να «γεφυρώσει» τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης
Το φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί το τριήμερο 27-28 και 29 Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει «ορόσημο» για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πλέον «σάρκα και οστά» με την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας χθες στην Κουμουνδούρου να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά τα επόμενα βήματα του κόμματος.

Το φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί το τριήμερο 27-28 και 29 Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει «ορόσημο» για την αξιωματική αντιπολίτευση, ένα σημείο «εκκίνησης» για το μέλλον, με την Κεντρική επιτροπή να συνεδριάζει παράλληλα και συγκεκριμένα στις 27 και 28 του μήνα.

Η συνεδρίαση αυτή αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία με την εγγραφή των μελών που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εγγράψει όσα περισσότερα μέλη μπορεί, δεδομένου πως ήδη εκφράζεται μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο που επικοινωνεί με το κόμμα εκφράζοντας την πρόθεση του να συμμετέχει ενεργά σε αυτό.

Από κει και πέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν από δύο εβδομάδες συμμετείχε στο οικονομικό φόρουμ Ambrosetti, θα βρεθεί για μία ακόμη φορά στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Ρώμη, έχοντας αποδεχθεί πρόσκληση προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του κόμματος Articolo Uno, το οποίο μετέχει στη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αξιωματούχους από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα των 5 Αστέρων, την Ιταλική Αριστερά και στελέχη που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Το φεστιβάλ διεξάγεται σε μία θετική συγκυρία για τις προοδευτικές δυνάμεις της Ιταλίας, δεδομένου ότι από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει αποχωρήσει η ακροδεξιά Λέγκα, του Ματέο Σαλβίνι, μετά την πρόταση μομφής που έκανε ο ίδιος στην κυβέρνηση ευελπιστώντας να πάει σε εκλογές και να κερδίσει την εξουσία.

Πλέον, στη νέα κυβέρνηση συμμετέχει το Δημοκρατικό Κόμμα και ο πολιτικός συνασπισμός Ελεύθεροι και Ίσοι (που απαρτίζεται από τους σχηματισμούς Articolo Uno και Sinistra Italiana). Στις τετραήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ αναμένεται να συμμετάσχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση την Παρασκευή το βράδυ, σε συνεδρία με τίτλο «Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη», όπου αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού ευρωπαϊκού μετώπου για μια ΕΕ που θα δίνει λύσεις στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη: τις κοινωνικές ανισότητες, το έλλειμμα δημοκρατίας, την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, αλλά και την κλιματική κρίση.

Θα μεταφέρει την εμπειρία από την Κυβέρνηση στην Ελλάδα και αναμένεται να επαναλάβει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στις δυνάμεις της παραδοσιακής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας στην Ευρώπη.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider