Μητσοτάκης: Πέντε δέσμες μέτρων στο κοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Πέντε δέσμες μέτρων στο κοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε αναλυτικά πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο κοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Πλατφόρμα για τα μέτρα που θα λάβει μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την τόνωση της ανάπτυξης, την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και τη στήριξη των κοινωνικά αδύναμων περιέγραψε σήμερα το βράδυ, μιλώντας σε ειδική θεματική εκδήλωση του κόμματος στο Ελαιοτριβείο Ελευσίνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε αναλυτικά πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο κοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ, τονίζοντας ότι υπηρετούν την τριπλή κατεύθυνση αυτού: Ισχυρή ανάπτυξη για τη χώρα, ευκαιρίες προκοπής για όλους και κανείς πολίτης απροστάτευτος. «Είναι η δική μας απάντηση για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στη μείωση των φόρων, σταχυολογώντας τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τις ειδικής εισφοράς, τη μείωση των εισφορών για κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας, την προοδευτική μείωση του ΦΠΑ σε 22% και 13%, με παράλληλα διατήρηση του υποκατώτατου στο 6%, αλλά και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους.

Εν συνεχεία, έκανε λόγο για μέτρα για πολλές νέες δουλειές. «Για να δημιουργηθούν δουλειές χρειάζεται ισχυρή ανάπτυξη. Και την ισχυρή ανάπτυξη την φέρνουν οι επενδύσεις», τόνισε, κάνοντα λόγο τόσο για δημόσιες όσο και για ιδιωτικές επενδύσεις. «Έτσι θα δημιουργηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που έχουμε ανάγκη και που έχουμε σχεδιάσει σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες. Αρκεί να σκεφτούμε ότι μόνο το σχέδιο Υποδομών μας περιγράφει 43.000 θέσεις εργασίας σε μεγάλα ή πιο μικρά έργα. Ενώ στην αγορά κατοικίας όλα τα συνδυαστικά μέτρα θα δημιουργήσουν ακόμη 37.000 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ως προς τα μέτρα για τις νέες οικογένειες, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για βοήθημα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες. «Το επίδομα αυτό, όπως έχουμε επανειλημμένα εξηγήσει, θα δίνεται στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Αρκεί δηλαδή ακόμη και ένας από τους δύο γονείς να είναι Έλληνας πολίτης», επεξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Έκανε ακόμα λόγο για αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί και για κάλυψη όλων των παιδιών από παιδικούς σταθμούς, αλλά και για επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων στα προ του 2018 επίπεδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε ακόμα στα μέτρα ενίσχυσης των πιο αδύναμων πολιτών. Τόνισε ότι αυξάνεται στο ένα δις ευρώ ο προϋπολογισμός για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ώστε να χορηγείται αμέσως σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες μας, ενισχύονται κατά 200 εκατομμύρια τα επιδόματα ανεργίας, ώστε να μπορούν να καλύψουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό από όσους θα παραμένουν άνεργοι, προωθείται ένα πρόγραμμα απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους, ενώ παράλληλα αξιοποιούνται διαθέσιμα ακίνητα, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ, για τη στέγαση αστέγων.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε και μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, μιλώντας για τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20% και του φόρου μερισμάτων από 10% σε 5%, την αποκατάσταση της ρευστότητας στην οικονομία, με γενναία αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου και τόνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και απαρέγκλιτη τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας. «Αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν. Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν νοούνται. Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν συγχωρούνται.Και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν επιτρέπεται», διασαφήνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ακόμα, έκανε λόγο και για κίνητρα ώστε οι επιχειρήσεις να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους, είτε αυτές αφορούν τη δωρεάν μετακίνηση στη δουλειά είτε τη δωρεάν σίτιση, την επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη ή και την συμμετοχή στα κέρδη της εταιρίας.

  • Κατώτατος μισθός, Παιδεία και Υγεία

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ακόμα, δεσμεύτηκε για αύξηση του κατώτατου μισθού συναρτήσει της ανάπτυξης. «Η Ν.Δ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών. Όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται, κάθε χρόνο, και οι μισθοί. Και, ο κατώτερος σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης, ώστε να φτάσει τελικά στα 730 ευρώ. Αυτή είναι μία πολιτική που κάνει όλο και καλύτερη την ζωή όλων», είπε.

Αναφέρθηκε, ακόμα στην αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας που επλήγη επί ΣΥΡΙΖΑ, με περισσότερη αξιολόγηση, αλλά και ακαδημαϊκή ελευθερία, ενώ έκανε λόγο και για καλύτερη υγεία, με οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών με επαγγελματικό μάνατζμεντ και σεβασμό στα λεφτά των φορολογουμένων.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider