Θέμα ημερών είναι η ανάρτηση των νέων τελών κυκλοφορίας στο TAXISnet προκειμένου να αρχίσει η πληρωμή τους από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.  

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να συνδέσει το ύψος των τελών κυκλοφορίας με την πραγματική αξία των οχημάτων προσθέτοντας στην εξίσωση τους παράγοντες κυβικά εκατοστά και παλαιότητα, σύμφωνα με τα όσα έχει προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το βάρος των αυξημένων τελών κυκλοφορίας θα κληθούν να σηκώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων της τελευταίας πενταετίας. Και αυτό διότι τα τέλη για τα οχήματα πενταετίας που μέχρι πέρσι υπολογιζόταν με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους φέτος θα υπολογιστούν βάσει της λιανικής τους τιμής κατά τον χρόνο απόκτησης τους.

Από το υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται και η κατάργηση των εξαιρέσεων σε πετρελαιοκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα και η επιβολή τέλους έως 50 ευρώ.

Τέλος, το υπουργείο εξετάζει και μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας, οι οποίες θα αφορούν κατά κύριο λόγο σε οχήματα ηλικίας άνω των 10 ετών υψηλού κυβισμού, αλλά χαμηλής πλέον εμπορικής αξίας. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση οι μειώσεις αυτές θα είναι οριακές και δεν θα ξεπερνούν το 5% σε σχέση με πέρυσι.