«Συγκροτούμε ένα αντιγραφειοκρατικό νομικό και επιχειρησιακό πλαίσιο για επενδύσεις, εφαρμόζουμε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προώθηση της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης», ανέφερε ο κ.Τσίπρας στο τηλεοπτικό του μήνυμα προς το 17ο Annual Capital Link Invest in Greece Forum.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στη φορολογία και το νομικό πλαίσιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη φορολογική μεταρρύθμιση και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. «Δημιουργούμε συνέργειες ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Λαμβάνουμε μέτρα για την μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τους πτωχευτικούς νόμους», ανέφερε σχετικά ο κ. Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών «μέσω της προσέλκυσης ιδιωτών επενδυτών» και προέβλεψε ότι αναμένεται πως το ΑΕΠ θα επιστρέψει σε θετικό πρόσημο στο δεύτερο εξάμηνο του 2016. Παράλληλα, «η επικείμενη άρση του waiver και η αναμενόμενη ενσωμάτωση των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ το 2016, θα μας δώσει την ώθηση για την επιστροφή (της Ελλάδας) εκ νέου στις αγορές κεφαλαίου», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμη, αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τον στρατηγικό σχεδιασμό, επεσήμανε ότι «Διαπραγματεύθηκαμε σκληρά ζητώντας πραγματικές μεταρρυθμίσεις που να προωθούν την ανάπτυξη και δεν θα συρρικνώνουν την δυναμική της οικονομίας μας. Επιτύχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία που περιλαμβάνει για πρώτη φορά χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, περισσότερους ευρωπαϊκούς επενδυτικούς πόρους και μία ξεκάθαρη δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι αυτοί οι τρεις παράγοντες αποτελούν αποφασιστικής σημασίας βήματα «για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή».

Αναφερόμενος στον ενεργειακό τομέα, ο κ. Τσίπρας επικεντρώθηκε στη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, η οποία την αναδεικνύει σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο. Στον τομέα της ενέργειας αγωγοί πετρελαίου, φυσικού αερίου και η πράσινη ενέργεια αναμένεται να προσελκύσουν υψηλού επιπέδου επενδύσεις, ενώ σχέδια υποδομών και διαμετακόμισης είναι σημαντικά για την Ελλάδα, τόνισε, προσθέτοντας ότι σειρά δημοσίων επενδύσεων στον τομέα των υποδομών θα αρχίσουν άμεσα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν χρηματοδοτικές δυνατότητες για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις μέσω του λεγόμενου σχεδίου Juncker, αλλά η Ελλάδα είναι επίσης «ανοικτή στην προσέγγιση νέων επενδυτικών κεφαλαίων».

Στον τομέα του Τουρισμού, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών και του πολεοδομικού σχεδιασμού, που θα ανοίξουν τον δρόμο για νέες επενδύσεις σε ποικίλες μορφές τουρισμού, όπως ο πολυτελής τουρισμός, ο ιατρικός και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

«Αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες μας, προσπαθούμε να τις μετατρέψουμε σε δύναμη και ευκαιρίες. Εκμεταλλευόμαστε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Γι αυτό σας καλούμε να εμπιστευθείτε την Ελλάδα. Σας καλούμε να μας εμπιστευθείτε», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.