Σταϊκούρας: Η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον
Ομιλία του ΥΠΟΙΚ σε συνέδριο του Economist. «Είναι στο χέρι όλων μας να υπερνικήσουμε τις δυσκολίες, και να συν-διαμορφώσουμε ένα μέλλον υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης, κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

«Η Ελλάδα που έρχεται από μακριά, έχουμε χρέος, όλοι μας, να την πάμε μακριά, με εθνική αξιοπρέπεια, συνολική ισχύ και ευημερία των πολιτών της» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο διαδικτυακό συνέδριο του Economist, με θέμα: «200 Χρόνια Οικονομικής Επιβίωσης».

«Η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο δυναμισμό και στο αίσθημα εθνικής αυτοπεποίθησης της χώρας είπε πως «η Ελλάδα οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχείρημα της ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και στη διαμόρφωση της νέας εποχής, παγκοσμίως, που ανοίγεται μπροστά μας».

Ανέφερε πως «έχουμε αποδείξει ότι η χώρα μας αποτελεί δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη ταραχώδη περιοχή, έναν πυλώνα δημοκρατίας, μια χώρα με ισχυρό momentum και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Το αποδείξαμε και πρόσφατα, συνεισφέροντας εποικοδομητικά στον ευρωπαϊκό διάλογο για τα μέσα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και των οικονομικών επιπτώσεών της».

Κάνοντας μίας ιστορική διαδρομή, είπε πως «στο πέρασμα των 200 αυτών ετών, οικοδομήσαμε, με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Καποδίστρια, ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος, μέλος της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κοινότητας, και κατακτήσαμε υψηλό επίπεδο ευημερίας. Η πρόοδος αυτή συντελέστηκε μέσα από σκληρή δουλειά και συνεχείς αγώνες, περιόδους αλματώδους ανάπτυξης, αλλά και διαστήματα όπου αποκλίναμε, για κάποιον καιρό, από την πορεία μας.

Ζήσαμε στιγμές θριάμβου αλλά και καταστροφής, πράξαμε σωστά, κάναμε όμως και λάθη, προχωρήσαμε μπροστά, κάναμε όμως και βήματα προς τα πίσω. Το βέβαιο είναι ότι δεν σταματήσαμε ποτέ να αγωνιζόμαστε.
Όπως και σήμερα, που δίνουμε αυτή την πρωτοφανή μάχη με την πανδημία. Μάχη από την οποία θα βγούμε πιο δυνατοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα του παρελθόντος και να αδράξουμε τις ευκαιρίες του παρόντος.

Είναι στο χέρι όλων μας να υπερνικήσουμε τις δυσκολίες, και να συν-διαμορφώσουμε ένα μέλλον υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης, κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Γιατί όταν υπερισχύει η ενότητα και η ομοψυχία – όταν «είμαστε εις το ‘εμείς’ κι όχι εις το ‘εγώ’», όπως τόνισε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης –, οι Έλληνες καταφέρνουμε θαύματα, ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider