Καραμανλής: Τρέχουν μεγάλα έργα ύψους 13 δισ. ευρώ – Ποια είναι

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραμανλής: Τρέχουν μεγάλα έργα ύψους 13 δισ. ευρώ – Ποια είναι

Το φιλόδοξο σχέδιο έργων, συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ, που «τρέχει» η κυβέρνηση, περιέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε πως το υπουργείο Υποδομών υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επενδύσεων σε υποδομές, ύψους 13 δισ. ευρώ, ενώ υπενθύμισε πως μεγάλο μέρος των εν λόγω έργων θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ποια έργα περιλαμβάνονται

Στο φιλόδοξο, συνεκτικό σχέδιο των 13 δισ. ευρώ ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι περιλαμβάνονται έργα που ξεμπλοκάρουν μετά από πολλά χρόνια, όπως το Μετρό της Αθήνας, ο οδικός άξονας Ε65, η νέα Περιφερειακή Οδός της Θεσσαλονίκης, σιδηροδρομικά έργα.

Παράλληλα, μίλησε για μια νέα γενιά έργων που αφορούν στις υποδομές, με στόχευση σε μεταφορές και logistics (αποθηκευτικοί χώροι).

Αυτή είναι η νέα εθνική στρατηγική στο μέτωπο των υποδομών, τόνισε ο κ. Καραμανλής, για να επαναλάβει πως, με στήριγμα τα νέα εργαλεία καινοτομίας, ξεμπλοκάρουν και επιταχύνονται μεγάλα έργα.

«Προχωρούμε μια σειρά από εμβληματικές μεταρρυθμίσεις και προβαίνουμε σε θεσμικές αλλαγές που αλλάζουν το παιχνίδι», πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά»

Όπως σημείωσε, ωστόσο, αναφερόμενος στο μέτωπο των μεταφορών, όλα τα προβλήματα δεν θα λυθούν με ένα μαγικό ραβδί. «Οι μεταφορές δεν αλλάζουν εν μια νυκτί», ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω πανδημίας. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για την επιστροφή στην κανονικότητα και την επόμενη μέρα», κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider