Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τη δόση του 1 δισ. ευρώ

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τη δόση του 1 δισ. ευρώ

Αύριο Τετάρτη ξεκινούν και πάλι οι διαπραγματεύσεις του κουαρτέτου των δανειστών με την κυβέρνηση για την δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων, που συνδέεται με την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Η λίστα αυτή αφορά 35 προαπαιτούμενα στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων :αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος,εισφορά αλληλεγγύης,κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που κρίνονται αναποτελεσματικές ή άδικες σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, σταδιακή κατάργηση τη φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών στο πλαίσιο του κώδικα φορολογίας εισοδήματος, αύξηση του φορολογικού συντελεστή επί του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια ,καθιέρωση περιουσιολογίου που θα περιλαμβάνει κινητές και ακίνητες αξίες, επανεξέταση της λειτουργίας της εναλλακτικής ελάχιστης φορολογίας(τεκμήρια διαβίωσης) καθώς και κατάρτιση σχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που προβλέπει τον εντοπισμό των μ η δηλωμένων καταθέσεων μέσω ελέγχων των τραπεζικών συναλλαγών σε τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης μέτρα για την λαθραία διακίνηση καυσίμων,τη δημιουργία βάσης δεδομένων για την παρακολούθηση των ισολογισμών μητρικών και θυγατρικών επιχειρήσεων, τη σταδιακή κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης του ναυτιλιακού κλάδου κ.ά

Ανοικτά μέχρι το Δεκέμβρη τα επιχειρηματικά δάνεια

Σε σχέση με τα επιχειρηματικά δάνεια τον Δεκέμβριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο που θα αφορά ποια δάνεια θα πωλούνται σε ξένα funds αλλά και τους όρους πώλησης και διαχείρισης . Όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή , χθες μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων για τη δόση των 2 δις ευρώ, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποια δάνεια θα δίνονται στα funds. Δηλαδή, αν θα είναι μόνο επιχειρηματικά, ή και στεγαστικά ή καταναλωτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται για τα επιχειρηματικά που θα δίνονται σε funds να υπάρχει κριτήριο το ύψος τους, αλλά και από ποιον κλάδο της οικονομίας θα είναι με στόχο να μην δοθούν δάνεια που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ζητήματα στην εσωτερική λειτουργία της αγοράς όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των δανείων των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider