Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ: Νέος Πρόεδρος ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ: Νέος Πρόεδρος ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος
Παραλαμβάνει τη σκυτάλη στην ηγεσία του ΣΕΒ από τον Θεόδωρο Φέσσα.

Με το βασικό μήνυμα «Επιμένουμε. Πετυχαίνουμε. Μαζί» ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα τις εργασίες της η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒ, η οποία για πρώτη φορά διεξάγεται εξ’ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου.

Τα μέλη του ΣΕΒ εξέλεξαν ως νέο Πρόεδρο του ΣΕΒ τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, ο οποίος παραλαμβάνει τη σκυτάλη στην ηγεσία του ΣΕΒ, από τον Θεόδωρο Φέσσα, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου, επί τρεις συνεχείς θητείες (2014-2020).

Ο κ. Φέσσας στην ομιλία του δήλωσε υπερήφανος για όσα πέτυχε ο ΣΕΒ την τελευταία εξαετία και την πεποίθηση του ότι όλοι στον ΣΕΒ έκαναν το καθήκον τους. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο και στον Ευθύμιο Βιδάλη, δηλώνοντας «θα είμαι με κάθε τρόπο δίπλα σας, πάντοτε φανατικός υποστηρικτής του ΣΕΒ».

Εξάλλου, με βάση τις σημερινές αρχαιρεσίες, τη θέση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αναλάβει ως νέο μέλος του ΔΣ ο Ευθύμιος Βιδάλης.

Παπαλεξόπουλος: «Για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις επιχειρήσεις και την κοινωνία»

O υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος στην έναρξη της ομιλίας του ευχαρίστησε τον Θεόδωρο Φέσσα για την διαρκή προσφορά του και τη συμβολή του στη δημιουργία ενός οργανισμού δυνατού, δυναμικού και με στραμμένη τη ματιά στο μέλλον.

Στη παρέμβασή του επικεντρώθηκε, κυρίως, στα εξής θέματα:

- Στην ανάγκη οι επιχειρήσεις να έλθουν πιο κοντά στην κοινωνία και για το πώς μπορεί να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά τους με τις επιχειρήσεις να κάνουν το πρώτο βήμα, με διάθεση αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.

- «Αρκετοί αμφισβητούν τη συμβολή των επιχειρήσεων στο κοινό καλό», ανέφερε. «Στον ΣΕΒ θεωρούμε ευθύνη μας την αντιστροφή αυτής της αντίληψης. Όσο εμείς εξελισσόμαστε προς το καλύτερο, τόσο θα δυναμώνει η σχέση με την κοινωνία.»

- Στη σημασία που έχει η αύξηση του ειδικού βάρους της εγχώριας βιομηχανίας στο σύνολο της οικονομίας. Στόχος του ΣΕΒ είναι να αυξηθεί η συμμετοχή της βιομηχανίας στο ΑΕΠ από 10% σε 15% μέσα σε 10 χρόνια. Αυτή η αύξηση θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη και αν επιτευχθεί ο στόχος θα δημιουργηθούν σταδιακά 550.000 νέες, καλά αμειβόμενες και σταθερές θέσεις εργασίας στη χώρα.

- Σε τρεις πρωταρχικές οριζόντιες προτεραιότητες που οφείλουμε να αγκαλιάσουμε: την ψηφιακή επανάσταση, την ενίσχυση των δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας και την πράσινη ανάπτυξη. Έμφαση δόθηκε στις πρόσθετες πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει ο ΣΕΒ για να υποστηρίξει τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

- Στη διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Με προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ο κ. Παπαλεξόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφύλαξης του ευάλωτου, υγιή παραγωγικού ιστού της χώρας και στις δύσκολες αποφάσεις που χρειάζεται να ληφθούν από την κυβέρνηση για το πώς θα αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της κρίσης, με τι προτεραιότητες και τι πόρους.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο στοίχημα της αύξησης των εγχώριων και ξένων επενδύσεων, στο οποίο ο ΣΕΒ φιλοδοξεί να συνδράμει ουσιαστικά.

Στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης, (17:00-17:30), θα μιλήσει στα Μέλη του ΣΕΒ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει στις 19:30, η Απογευματινή Εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, η οποία περιλαμβάνει ομιλίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του νέου Προέδρου του ΣΕΒ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider