Σταϊκούρας: Σε 4 φάσεις η επανεκκίνηση της οικονομίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Σε 4 φάσεις η επανεκκίνηση της οικονομίας
Σήμερα βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση, γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών.

Τις τέσσερις φάσεις του σχεδίου της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εξειδικεύοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού είναι πολύπλευρες και μεγάλες διεθνώς. Η Ελλάδα αντιμετώπισε – και συνεχίζει να την αντιμετωπίζει – την πανδημία με επιτυχία, τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως η θετική έκτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της Ελλάδας επιβεβαιώνει την υπευθυνότητα της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο και δρα με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα. Το σχέδιο της κυβέρνησης έχει τέσσερις φάσεις και αποσκοπεί στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, εξηγώντας πως σήμερα βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση.

Δείτε εδώ όλες τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης

Οι 4 φάσεις

Κατά την 1η φάση, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, είχαμε περιορισμούς στην οικονομική δραστηριότητα.

Στη 2η φάση, στην οποία σήμερα βρισκόμαστε, πραγματοποιείται σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.

Η 3η φάση, από τον επόμενο μήνα μέχρι και τον Οκτώβριο, θα χαρακτηρίζεται από την προοδευτική ανάκαμψη της οικονομίας.

Και στη συνέχεια, κατά την 4η φάση, υπό την προϋπόθεση της ομαλής και θετικής εξέλιξης αντιμετώπισης της πανδημίας, θα έχουμε ανάταξη της οικονομίας.

«Στόχος αυτού του προγραμματισμού είναι η ταχύτερη και πιο ισχυρή επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, ώστε η χώρα να ανακτήσει τη δυναμική που είχε αναπτύξει πριν την υγειονομική κρίση», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider