Σταϊκούρας: Ύφεση 3% εάν η πανδημία κρατήσει έως τον Ιούνιο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Ύφεση 3% εάν η πανδημία κρατήσει έως τον Ιούνιο
Το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα εξεταστεί τον Απρίλιο, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών.

Ύφεση 3% για την Ελλάδα το 2020 στο θετικό σενάριο προβλέπει το οικονομικό επιτελείο.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Thema Radio 104,6 και χωρίς να εξωραΐσει καταστάσεις, στο θετικό σενάριο που η κρίση της πανδημίας διαρκέσει έως τον Ιούνιο, η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι της τάξης του 3%.

Εντός της ημέρας ανακοινώσεις για επιταγές κατάρτισης 600 ευρώ

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε πως εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης συγκεκριμένων ομάδων ελευθέρων επαγγελματιών με επιταγές κατάρτισης 600 ευρώ.

Ερωτηθείς για τις τράπεζες και τις διευκολύνσεις που παρέχουν, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως οι βαθμοί ελευθερίας των τραπεζών είναι περισσότεροι και πως μπορούν να διευκολύνουν και τα φυσικά πρόσωπα.

«Εμείς θέλουμε να βοηθήσει το τραπεζικό σύστημα τους πολίτες», είπε και αποκάλυψε πως το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα εξεταστεί μέσα στον Απρίλιο.

Έρχονται νέοι ΚΑΔ

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως ανταποκρινόμενο σε αιτήματα παραγωγικών φορέων, αλλά και εξετάζοντας στοιχεία που αφορούν στο τζίρο συγκεκριμένων επιχειρήσεων και επαγγελμάτων η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σήμερα νέους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε, επίσης, ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν και νέοι ΚΑΔ με τους οποίους θα ενταχθούν αρκετοί περισσότεροι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider