Πιέσεις ασκούνται και σήμερα, Τετάρτη, στα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 20 ημερών.

Η ανησυχία των επενδυτών ωστόσο αποτυπώνεται πλήρως στο spread, το οποίο μέσα σε τρεις συνεδριάσεις έχει αυξηθεί πάνω από 20 μονάδες βάσης.

Οι επενδυτές ανησυχούν πως ο κοροναϊός μπορεί να θέσει εμπόδια και κινδύνους στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Η διαφαινόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, οι μικρότερες εμπορικές ροές και κυρίως οι λιγότερες τουριστικές αφίξεις συγκαταλέγονται στις αρνητικές επιπτώσεις που ανησυχούν τους επενδυτές.

Οι αποδόσεις

Το ελληνικό δεκαετές ομόλογο καταγράφει σήμερα απόδοση 1,31%, κατά 6,39% υψηλότερα σε σχέση με χθες. Το ελληνικό πενταετές ομόλογο καταγράφει σήμερα απόδοση 0,443%, κατά 1,61% υψηλότερα σε σχέση με χθες.

Η  κίνηση του spread, δηλαδή της διαφοράς απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς με το αντίστοιχο γερμανικό είναι πιο χαρακτηριστική. Το spread διευρύνεται σήμερα στις 158 μονάδες βάσης, ήτοι 21 μονάδες βάσης υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.