Ανανεώθηκε για πέντε χρόνια η θητεία του Γιώργου Πιτσιλή στην ΑΑΔΕ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανανεώθηκε για πέντε χρόνια η θητεία του Γιώργου Πιτσιλή στην ΑΑΔΕ
Η ανανέωση της θητείας του Γιώργου Πιτσιλή θα συνοδευθεί με ένα συγκεκριμένο συμβόλαιο απόδοσης.

Δημοσιεύθηκε σήμερα, Παρασκευή, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για την πενταετή ανανέωση της θητείας του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γεωργίου Πιτσιλή.

pitsilis

Η ανανέωση της θητείας του κ. Πιτσιλή θα συνοδευθεί με ένα συγκεκριμένο συμβόλαιο απόδοσης. Αυτό είναι απαραίτητο διότι ο νόμος 4389/2016, ο καταστατικός νόμος της ΑΑΔΕ προβλέπει πως ο Διοικητής με την ανάληψη των καθηκόντων του, υπογράφει συμβόλαιο απόδοσης με τον υπουργό Οικονομικών, το οποίο καθορίζει τις υποχρεώσεις του, τη σχέση εργασίας του, την αμοιβή για τις υπηρεσίες του και τους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, οι οποίοι πρέπει να επιτευχθούν κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως επίσης και σε ετήσια βάση.

Προτεραιότητες

Κατά πληροφορίες, οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι που θα τεθούν στο νέο συμβόλαιο απόδοσης του κ. Πιτσιλή θα είναι ακόμη πιο απαιτητικοί από εκείνους που είχε υπογράψει το 2016 και το 2018, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να θέτει μια σειρά προτεραιότητες για την μετάβαση εφοριών και τελωνείων στη νέα εποχή, με παράλληλη αύξηση των φορολογικών εσόδων, κυρίως μέσα από την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider