Σταϊκούρας: Οι άξονες της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Οι άξονες της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης
Κεντρικός άξονας της κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολόγησης, όπως δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής.

Τους άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης παρουσίασε από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός, κεντρικός άξονας της κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολόγησης. «Μειώνουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων, για όλες τις επιχειρήσεις», τόνισε για να επισημάνει πως «ειδικά για εργαζόμενους σε νεοφυείς επιχειρήσεις προβλέπεται ακόμη χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής».

Αναλύοντας επιμέρους άξονες της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, μέσω και της αύξησης του αφορολόγητου, η προσέλκυση των άμεσων ξένων επενδύσεων, η επανεκκίνηση κλάδων της οικονομίας, η ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και η ενίσχυση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου.

Η μεσαία τάξη έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της ομιλίας του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών στο θέμα της μεσαίας τάξης, έκανε λόγο για ένα θέμα «που έχει σηκώσει πολύ κουρνιαχτό τις τελευταίες ημέρες», αλλά έσπευσε να παραδεχθεί πως «δεν έχουν τεθεί τα όρια της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα».

«Μόνο ο ΟΟΣΑ έχει θέσει όρια αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν τα αποδέχεται», τόνισε.

«Η μεσαία τάξη έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων», παραδέχθηκε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε, επίσης, τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, κατά προτεραιότητα, όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, μέχρι «να καταργηθεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider