Ζαββός: Ο «Ηρακλής» δεν επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζαββός: Ο «Ηρακλής» δεν επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο
Ο υφυπουργός Οικονομικών περιέγραψε το σχέδιο «Ηρακλής» για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών ως μια συστημική λύση που μπορεί να διευθετήσει ένα απόθεμα 30 δισ. ευρώ μέσω κρατικών εγγυήσεων.

Στην αναμενόμενη συμβολή του σχεδίου «Ηρακλής» στην κατεύθυνση μείωσης των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, μιλώντας από το βήμα του 30ου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο υφυπουργός Οικονομικών περιέγραψε το σχέδιο «Ηρακλής» για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών ως μια συστημική λύση που μπορεί να διευθετήσει ένα απόθεμα 30 δισ. ευρώ μέσω κρατικών εγγυήσεων, χωρίς ωστόσο να επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος.

Ο υφυπουργός μίλησε για μια ευνοϊκή διεθνή συγκυρία που θα επιτρέψει την έκδοση του «ομολόγου του Ηρακλή» χωρίς η χώρα να έχει ακόμη την επενδυτική βαθμίδα. Κυρίως ο κ. Ζαββός εστίασε στο γεγονός ότι όλοι οι διεθνείς θεσμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο ESM στηρίζουν το σχέδιο «Ηρακλής», κάτι που όπως είπε κάνουν και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης.

Τέλος, και ο κ. Ζαββός από την πλευρά του προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την κεφαλαιαγορά, αμέσως μετά την ψήφιση του σχεδίου «Ηρακλής». «Η κεφαλαιαγορά και το χρηματιστήριο χρειάζονται μία αναγέννηση, λόγω των πρόσφατων σκανδάλων», είπε σχετικά ο κ. Ζαββός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider