Lamda Development: Θα επενδύσουμε 2 δισ. ευρώ στο Ελληνικό την πρώτη πενταετία

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lamda Development: Θα επενδύσουμε 2 δισ. ευρώ στο Ελληνικό την πρώτη πενταετία
Ο επικεφαλής της Lamda Development υπενθύμισε ότι η οικογένεια Λάτση που είναι και ο βασικός μέτοχος έχει δεσμευθεί ότι όχι μόνο θα καλύψει το ποσοστό της ΑΜΚ που της αναλογεί αλλά και οποιοδήποτε ποσό παραμείνει αδιάθετο.

Τα 2 δισ. ευρώ θα φτάσει το ύψος των κεφαλαίων που θα επενδύσει η Lamda Development στην ανάπτυξη του Ελληνικού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Οδυσσέας Αθανασίου, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που ενέκρινε την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 650 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, τα κεφάλαια θα αντληθούν ως εξής:

- 600 εκατ. από την ΑΜΚ

- 400 εκατ. από πωλήσεις κατοικίων αλλά και εμπορικών κέντρων

- 850 εκατ. από τραπεζικό δανεισμό με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

- 150 εκατ. από έκδοση ομολόγου.

Ο επικεφαλής της Lamda Development υπενθύμισε ότι η οικογένεια Λάτση που είναι και ο βασικός μέτοχος έχει δεσμευθεί ότι όχι μόνο θα καλύψει το ποσοστό της ΑΜΚ που της αναλογεί, αλλά και όποιο ποσό παραμείνει αδιάθετο. Αντίστοιχα ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, η VOXCOVE, θα συμμετάσχει κατά το ποσοστό που της αναλογεί.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στην πρώτη πενταετία θα έχουν κατασκευαστεί ολόκληρο το τμήμα της παραλιακής ζώνης με τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά, το ξενοδοχειακό συγκρότημα - καζίνο, ο ψηλός πύργος διαμερισμάτων, καθώς και δύο εμπορικά κέντρα. Το πρώτο εμπορικό κέντρο θα είναι στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Σταθμού Ελληνικό του Μετρό και θα είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας, καθώς θα έχει 20% περισσότερους εμπορικούς χώρους από το The Mall στο Μαρούσι. Το δεύτερο εμπορικό θα είναι στη Μαρίνα και θα είναι αισθητά μικρότερο.

Συνολικά την πρώτη πενταετία θα κατασκευαστεί το 45% του πάρκου και το 37% των υποδομών. Η Lamda Development δεν προσβλέπει σε κέρδη από το Ελληνικό πριν τον τέταρτο χρόνο. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, η κερδοφορία θα είναι εκθετική και θα βασίζεται στο οικιστικό κομμάτι. Ειδικότερα, η εταιρεία αναμένεται να σχεδιάζει πωλήσεις κατοικιών για 3.500 - 4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Από την τιμή αυτή θα εξαιρούνται οι πολυτελείς βίλες στο παραλιακό μέτωπο, ενώ η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη από τις σημερινές τιμές που ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ.ωΤο σχέδιο της Lamda για το οικιστικό κομμάτι θα φτάσει το ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα και θα περιλαμβάνει περίπου 10.000 κατοικίες.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε πως στόχος είναι να δημιουργηθούν συνεργασίες για την ανάπτυξη όλων των χώρων, καθώς, όπως είπε, η Lamda Development θα κατασκευάσει μόνη της μόνο τα εμπορικά κέντρα. Τα ξενοδοχεία, τα κτήρια γραφείων και τα οικιστικά θα γίνουν από άλλες εταιρείες και κοινοπραξίες στις οποίες θα συμμετάσχει και η Lamda Development.

«Δεν θέλουμε να γίνουμε κατασκευαστική εταιρεία, ή εταιρεία υποδομών», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προσθέτοντας ότι η δημιουργία συνεργασιών με μερικές από τις καλύτερες εταιρείες της Ελλάδας αλλά και του κόσμου θα μειώσει και το ρίσκο εκτέλεσης του έργου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider