Αναχωρούν αύριο, Παρασκευή οι θεσμοί από την Αθήνα, έχοντας αποκομίσει μια πρώτη εικόνα για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις δρομολογούμενες πολιτικές.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ένας γύρος επαφών με τους υπουργούς που εμπλέκονται στην μεταμνημονιακή παρακολούθηση. Οι συναντήσεις ξεκίνησαν στις 9 το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα ξανά με τον ίδιο, σε επισκόπηση που έγινε με τους θεσμούς.

θεσμοί - κυβέρνηση

Αυτό που αποφασίσθηκε είναι να συνεχιστεί η εξ αποστάσεως ανταλλαγή στοιχείων προκειμένου να αποκομίσουν οι θεσμοί μια πλήρη εικόνα για ζητήματα που σχετίζονται με το φορολογικό.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη οι θεσμοί έδειξαν ικανοποιημένοι για τις πρωτοβουλίες σχετικά με το Ελληνικό.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η συζήτηση εστίασε στην έκδοση των νέων συντάξεων , στις αλλαγές που θα γίνουν στο νόμο Κατρούγκαλου και σε ζητήματα που σχετίζονται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά.