Δεν εξαιρούνται από το ασφαλιστικό οι βουλευτικές συντάξεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν εξαιρούνται από το ασφαλιστικό οι βουλευτικές συντάξεις

Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εντάσσονται και οι βουλευτικές συντάξεις, μετά το σάλο που προκάλεσε η εξαίρεσή τους.

Η εν λόγω μεταβολή πραγματοποιήθηκε με «εντολή Τσίπρα» στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου

«Ο πρωθυπουργός με κάλεσε για να συζητήσουμε το θέμα που είχε ανακύψει με τις συντάξεις των βουλευτών αυτών δηλαδή που είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν από το 2012. Όπως γνωρίζετε δεν υπήρχε νέα ρύθμιση στο νομοσχέδιο για αυτούς οι βουλευτικές συντάξεις έχουν καταργηθεί από το 2012 και μετά. Οι νέοι βουλευτές παίρνουν σύνταξη από το ασφαλιστικό τους ταμείο όπως όλοι οι εργαζόμενοι», δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους Θεσμούς.

«Στο νόμο δεν είχαμε στείλει τις βουλευτικές συντάξεις στο νέο φορέα κοινωνικής ασφάλισης ακριβώς γιατί ο νέος φορέας θα περιλαμβάνει συντάξεις για τις οποίες έχουν καταβληθεί εισφορές. Επειδή όμως δημιουργήθηκε ένας πολιτικός θόρυβος υποβολιμαία όχι επειδή υπήρχε ένα πραγματικό θέμα ο πρωθυπουργός μου ζήτησε και αποδέχτηκα απολύτως γιατί είναι λογικότατο να μην υπάρξει η εξαίρεση των βουλευτών από τον νέο ΕΦΚΑ και οι βουλευτές λοιπόν οι παλιοί, θα παίρνουν συντάξεις από το νέο φορέα κοινωνικής ασφάλισης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το πολιτικό μήνυμα είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν θέλουμε να προστατεύσουμε προνόμια, αλλά όλοι απολύτως όλοι από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον πρόεδρο των παλιών συνταξιούχων της Βουλής μέχρι το τελευταίο μπλοκάκι θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση».

Υπενθυμίζεται οτι ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος χθες στη μη υπαγωγή των βουλευτικών συντάξεων στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δήλωσε ότι: «Δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται, παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012».

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider