Ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά ομόλογα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά ομόλογα
Η εντυπωσιακή αποκλιμάκωση αντανακλά τις προσδοκίες της αγοράς για πολιτική και οικονομική σταθερότητα μετά το ξεκάθαρο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και η απόφαση για πρόωρες εθνικές κάλπες.

Σε θεαματικό ράλι επιδίδονται τα ελληνικά ομόλογα ακολουθώντας το ρυθμό των μετοχών, κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών η απόδοση του 10ετους διαμορφώθηκε στο 3,03%, καταγράφοντας πτώση της τάξης των 33 μονάδων βάσης ή 9,9% σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.

Ωστόσο στη συνέχεια παρατηρήθηκε περιορισμένη διόρθωση με αποτέλεσμα η απόδοση του ομολόγου να αυξηθεί ελαφρώς και να κυμαίνεται νωρίς το μεσημέρι στο 3,12%, καθώς αρκετοί επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

H απόδοση του 7ετους υποχωρεί κάτω από το 2,5%, ενώ του 5ετους διαμορφώνεται στο 2,08% καταγράφοντας ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Η εντυπωσιακή αποκλιμάκωση αντανακλά τις προσδοκίες της αγοράς για πολιτική και οικονομική σταθερότητα μετά το ξεκάθαρο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και η απόφαση για πρόωρες εθνικές κάλπες, που θα πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν τέλη (30) Ιουνίου ή στις αρχές (07) Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider