Η Γερμανία προς επαναφορά αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία προς επαναφορά αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας δήλωσε πως δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα χαλάρωσης των μέτρων για τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επαναφορά αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων αφήνει στη Γερμανία η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, «ψαλίδισε» τα σενάρια για χαλάρωση των περιορισμών, κάνοντας λόγο για επαναφορά των προηγούμενων και λέγοντας πως «η αύξηση των κρουσμάτων σημαίνει πως δεν μπορούμε να πάρουμε επιπλέον μέτρα ανοίγματος για τις επόμενες εβδομάδες.

Αντίθετα, μπορεί να κάνουμε βήματα πίσω στο θέμα των περιορισμών» δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία προειδοποίησε και ο αντιπρόεδρος του ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, Λαρς Σάαντε που δήλωσε πως οι πολίτες δεν πρέπει να μετακινηθούν για την περίοδο του Πάσχα.

Μάλιστα, ο Σάαντε, μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως η Γερμανία μπορεί να είναι το Πάσχα σε κατάσταση παρόμοια με αυτή των Χριστουγέννων του 2020 σε σχέση με την εξάπλωση της νόσου.

«Είναι απολύτως πιθανό να έχουμε το Πάσχα μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που γνωρίσαμε πριν από τα Χριστούγεννα, με έναν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, πολλές σοβαρές περιπτώσεις και θανάτους, και με τα νοσοκομεία να έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους» δήλωσε ο Σάαντε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider