Μπαράζ διακοπών από χώρες της ΕΕ στη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαράζ διακοπών από χώρες της ΕΕ στη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca
Μετά από τη Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία ανακοίνωσαν πως διακόπτουν προσωρινά τη χρήση των εμβολίων της εταιρείας λόγω παρενεργειών σε εμβολιασθέντες.

Η μία μετά την άλλη, οι ισχυρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναστέλλουν τη χρήση των εμβολίων της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, λόγω παρενεργειών που έχουν παρουσιαστεί σε εμβολιασθέντες.

Μετά από τη Γερμανία, τόσο η Γαλλία όσο και η Ιταλία ανακοίνωσαν πως σταματούν τη χρήση του εν λόγω εμβολίου, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως η χώρα του αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου μέχρι να υπάρξει γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) , αύριο Τρίτη.

Ο κ. Μακρόν, σε σχετικές δηλώσεις, επισήμανε πως «ελπίζει να ξαναξεκινήσει» γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό «εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού».

Στην Ιταλία, την απόφαση για αναστολή χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca έλαβε ο εθνικός οργανισμός φαρμάκων Αifa αποφάσισε ότι, για προληπτικούς λόγους.

Ακόμα, στην Ισπανία ρεπορτάζ του Cadena Ser υποστήριξε πως η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ θα προχωρήσει σε αναστολή της χρήσης των εμβολίων της AstraZeneca για 2 εβδομάδες, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως το «στοπ» στο εμβόλιο της AstraZeneca στη Γερμανία ήρθε μετά από εισήγηση του ινστιτούτου Πολ Έρλιχ, που είναι ο αρμόδιος σύμβουλος του γερμανικού κράτους για ζητήματα εμβολιασμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, δήλωσε πως τα ρίσκα από το εμβόλιο της AstraZeneca είναι πολύ χαμηλά, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλείονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider