Η Δανία αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca λόγω επιπλοκών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Δανία αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca λόγω επιπλοκών

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως αναστέλλουν προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca λόγω επιπλοκών υγείας που παρουσίασαν άτομα που έλαβαν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και ειδικότερα λόγω θρομβώσεων αίματος που παρουσιάστηκαν σε άτομα που έκαναν το εμβόλιο.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αρχές της Δανίας δεν ανέφεραν σε πόσα άτομα παρουσιάστηκε το προβλήματα, ενώ και η Αυστρία έχει «παγώσει» τη χορήγηση παρτίδας εμβολίων της AstraZeneca λόγω αναφοράς για θάνατο εμβολιασθέντα.

Στην ανακοίνωση της υγειονομικής αρχής της Δανίας αναφέρεται πως ακόμα 6 ευρωπαϊκές χώρες έχουν σταματήσει προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Κανονικά η χρήση στην Ισπανία

Εξάλλου, η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Καρολίνα Νταρίας, ανακοίνωσε πως η χώρα δεν πρόκειται να σταματήσει τη χορήγηση των εμβολίων της AstraZeneca, καθώς δεν έχουν καταγραφεί παρενέργειες στους εμβολιασθέντες.

Η Νταρίας δήλωσε ότι ενημερώθηκε για περιστατικά σχηματισμού θρόμβων μεταξύ ατόμων που εμβολιάσθηκαν πρόσφατα στην Αυστρία, αλλά πρόσθεσε ότι «μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί συσχέτιση ανάμεσα στο εμβόλιο και τα περιστατικά εμφάνισης θρόμβων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider