ADP: Απροσδόκητη πτώση για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ADP: Απροσδόκητη πτώση για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ
Η δημιουργία νεών θέσεων εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου κατέγραψε αισθητή πτώση συγκριτικά με τον Ιανουάριο.

Χειρότερα των εκτιμήσεων κινήθηκε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, καθώς προστέθηκαν 117.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 195.000 θέσεων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ADP.

Η μέτρηση κινήθηκε σημαντικά πιο κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones και οι οποίοι ανέμεναν τη δημιουργία 225.000 νέων θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρει η έκθεση της ADP, «η αγορά εργασίας συνεχίζει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετ' εμποδίων. Εξακολουθούμε να βλέπουμε πως οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν μεγαλύτερες δυσκολίες λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού, ενώ η δημιουργία θέσεων εργασίας στην παραγωγή αγαθών "παγώνει"» ανέφερε η αναλύτρια της ADP, Νέλα Ρίτσαρτσον.

Στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ανά κλάδο για τον Φεβρουάριο, τα πρωτεία είχαν το εμπόριο και οι μεταφορές, ενώ στη χειρότερη κατάσταση βρέθηκε ο κλάδος των νοσοκομείων, που πρόσθεσε μόλις 26.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider