ΗΠΑ: «Ευρύτερο δίκτυο» πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Ευρύτερο δίκτυο» πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι

Τρομοκρατική επιχείρηση μεγάλης εμβέλειας θεωρούν τις επιθέσεις στο Παρίσι οι αμερικανικές αρχές, καθώς υπολογίζουν ότι συμμετείχαν στον συντονισμό και την εκτέλεση των επιθέσεων έως και 20 δράστες.

Όπως δήλωσε στο CNN ο πρόεδρος της επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Michael McCaul, «πιστεύουμε ότι πρόκειται για ευρύτερο δίκτυο συνωμοσίας», ενώ απέφυγε να προσδιορίσει συγκεκριμένο αριθμό εμπλεκομένων.

Υπενθυμίζεται ότι με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής οι γαλλικές αρχές, θεωρούνταν ότι οι δράστες του Παρισιού ήταν οκτώ.

Την ίδια ώρα, οι γερμανικές αρχές προχώρησαν σε επτά συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατική δράση, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται η άμεση συσχέτιση των εν λόγω ατόμων με τα χτυπήματα στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

«Εξακολουθεί να διαφεύγει τουλάχιστον ένας ύποπτος [για τις επιθέσεις το Παρίσι]», ανέφερε ο Thomas de Maiziere στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη στο Βερολίνο.

Όσον αφορά στο μπαράζ συλλήψεων στο 'Ααχεν της Γερμανίας, τόνισε ότι «ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά σύμφωνα με τις τωρινές ενδείξεις, δεν φαίνεται να πρόκειται για εμπλεκόμενους στα χτυπήματα στο Παρίσι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider