Λούβρο: Δημοπράτησε «ραντεβού» με τον πίνακα της Μόνα Λίζα έναντι 80.000 ευρώ

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λούβρο: Δημοπράτησε «ραντεβού» με τον πίνακα της Μόνα Λίζα έναντι 80.000 ευρώ

Το ποσό των 80.000 ευρώ θα πληρώσει ένας «τυχερός» πλειοδότης για να βρεθεί στον ίδιο χώρο και να θαυμάσει από απόσταση «αναπνοής» τον διάσημο πίνακα του Λέονάρντο Ντα Βίντσι, Μόνα Λίζα.

Πρόκειται για ένα «ραντεβού» που δημοπράτησε το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι σε συνεργασία με τον οίκο δημοπρασιών Christie's, στo πλαίσιo μιας σειράς μεμονωμένων δράσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν μία προσωπική ξενάγηση μέσα στο Λούβρο, παρέα με τον Ζαν Λουκ Μαρτίνεζ, τον πρόεδρο και διευθυντή του Λούβρου, το οποίο δημοπρατήθηκε έναντι 38.000 ευρώ. Αλλά και ένα ιδιωτικό κονσέρτο στο Caryatids Hall, το οποίο δημοπρατήθηκε έναντι 42.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του CNN, επώνυμα brands όπως η Cartier και η Dior, συμφώνησαν με το μουσείο του Λούβρου για την προσφορά ιδιαίτερων και εξειδικευμένων εμπειριών προς δημοπράτηση.

Στην περίπτωση του οίκου πολυτελών κοσμημάτων, η Cartier πρόσφερε ένα από τα πολύτιμα μπρασελέ «Panthère de Cartier». Ο τυχερός πλειοδότης που θα αποκτήσει το εντυπωσιακό κόσμημα έναντι 90.000 ευρώ, θα μπορέσει να επισκεφθεί το μουσείο του Λούβρου σε μία ιδιωτική ξενάγηση για να δει από κοντά τα κοσμήματα της γαλλικής βασιλικής οικογένειας, καθώς και το «μυστικό» ατελιέ της Cartier στο Παρίσι.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα από τις δημοπρασίες του μουσείου θα διατεθούν, μεταξύ άλλων, για τη δημιουργία του «Museum Studio», έναν νέο χώρο που θα εστιάζει στην καλλιτεχνική και πολιτιστική εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider